“Δεν παγώνει η ΕΕ τη βοήθεια, η Τουρκία εμποδίζει την εκταμίευση”

Ο Επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση Γιοχάνες Χαν, δεν δήλωσε στη συνέντευξή του στο DPA, ότι η ΕΕ έλαβε την απόφαση "να παγώσει" την προενταξιακή βοήθεια προς την Τουρκία, ή μέρος αυτής, δηλώνει στο ΚΥΠΕ, εκπρόσωπος της Κομισιόν, αλλά η ίδια η Τουρκία, με το να μην πραγματοποιεί τις ενδεδειγμένες μεταρρυθμίσεις, δεν δύναται να εκταμιεύσει τα συγκεκριμένα κονδύλια.
 
Σύμφωνα με την Κομισιόν, η προενταξιακή βοήθεια δεν δίνεται ανεξέλεγκτα, αλλά μόνο όταν η Τουρκία εκτελεί συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις. Οι μεταρρυθμίσεις, που συνδέονται με τα γνωστά ενταξιακά κεφάλαια, εκταμιεύονται μόνον όταν οι οικονομικοί ελεγκτές της ΕΕ διαπιστώνουν την ύπαρξη και εκτέλεση προγραμμάτων και στη βάση αυστηρής αιρεσιμότητας (benchmarking). Όταν τα ορόσημα δεν εκπληρώνονται εκταμιεύσεις δεν μπορούν να εκτελεστούν αυτοδικαίως και χωρίς να απαιτείται άλλη απόφαση.

Δειτε Επισης

Τραμπ: Θα προσφέρουμε στρατιωτικό εξοπλισμό στο Κίεβο μέσω του ΝΑΤΟ, έρχεται σημαντική ανακοίνωση για Ρωσία
ΤΩΡΑ: Αθώοι από το εκ πρώτης όψεως Σήφης και Σπύρος για την δολοφονία Ανδρονίκου-«Καμία μαρτυρία για οργάνωση»
Ομόφωνο ψήφισμα καταδίκης της παράνομης δίωξης Σενέρ Λεβέντ από τη Βουλή
Σε δίκη βαρυποινίτης, επιχειρηματίες και δεσμοφύλακας, ελεύθεροι υπό όρους-Δεν εξασφάλισαν μαρτυρία για ναρκωτικά και προστασία
Τα κόμματα για τη συμπλήρωση 14 ετών από τη φονική έκρηξη στο Μαρί
N. Xριστοδουλίδης για Μαρί: Απευθύνω δημόσια συγγνώμη, υπόσχεση για μη επανάληψη τέτοιων λαθών και παραλήψεων
Ευρωβουλή για τρομοκρατική επίθεση στη Δαμασκό-«Ανάγκη προστασίας των θρησκευτικών μειονοτήτων στη Συρία»
Πώς η ρωσική FSB εκτέλεσε διοικητή της Ουκρανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών μέσα στο Κίεβο
Στο Τέξας ο Τραμπ μετά τις πολύνεκρες πλημμύρες-Οι επικρίσεις για την αντίδραση της Κυβέρνησης
Στο νοσοκομείο Αθαλάσσας ο 31χρονος που μαχαίρωσε τον πατέρα του στον Άγιο Δομέτιο