Μήνυμα ειρήνης για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας από τη Βασίλισσα Ελισάβετ

Μια σκυτάλη με το μήνυμα της ειρήνης από τη Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου Ελισάβετ θα ξεκινήσει από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και για τους επόμενους δώδεκα μήνες θα επισκεφθεί ανθρώπους, σε όλες τις χώρες της Κοινοπολιτείας σε κάθε ήπειρο και ωκεανό, μέχρι να φτάσει στην Αυστραλία για τους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες του 2018.
 
Οπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας, τη σκυτάλη θα μεταφέρουν χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας και υπόβαθρου, ενώ μέχρι να φθάσει στον τελικό της προορισμό, η Σκυτάλη της Βασίλισσας θα έχει φέρει κοντά, μέσα από τη διαδρομή και τον συμβολισμό της, σχεδόν 2,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι διατηρούν έναν ιδιαίτερο δεσμό ως πολίτες της Κοινοπολιτείας.
 
Η σκυτάλη θα περιέχει ένα γραπτό μήνυμα, το οποίο θα ανοιχθεί και θα διαβαστεί κατά τους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες στην Αυστραλία το ερχόμενο έτος. Ωστόσο, ένα ακόμη πιο ισχυρό μήνυμα θα αντληθεί, καθώς η σκυτάλη θα περνάει από χέρι σε χέρι, από κάθε ακτή και βουνοκορφή, διαμέσου πόλεων και χωριών: Είναι το μήνυμα μιας Κοινοπολιτείας, η οποία προωθεί την οικοδόμηση ειρήνης. “Οι ακρογωνιαίοι λίθοι στους οποίους εδράζεται η ειρήνη είναι, πολύ απλά, ο σεβασμός και η αλληλοκατανόηση. Εργαζόμενοι από κοινού, μπορούμε να οικοδομήσουμε την ειρήνη, υπερασπίζοντας την αξιοπρέπεια κάθε ατόμου και κάθε κοινότητας. Προασπίζοντας τη δικαιοσύνη και το Κράτος Δικαίου και καταβάλλοντας προσπάθειες να δημιουργήσουμε δίκαιες κοινωνίες που θα προσφέρουν ευκαιρίες σε όλους, μπορούμε να ξεπεράσουμε τη διχόνοια και να επιτύχουμε συμφιλίωση, έτσι ώστε τα οφέλη της προόδου και της ευημερίας να πολλαπλασιαστούν και να διαμοιραστούν”, αναφέρει.

Δειτε Επισης

Οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις ξεκινούν έρευνα για τα αίτια της συντριβής του προεδρικού ελικοπτέρου
Γυναίκα σε κρουαζιερόπλοιο φέρεται να δολοφόνησε το νεογέννητο παιδί της
Ο γρίφος και η πολιτική πραγματικότητα-Τι μέλλει γενέσθαι μετά τον θάνατο του προέδρου του Ιράν
Η Ρωσία κατάσχει περιουσιακά στοιχεία μεγάλων γερμανικών τραπεζών
Γιατί η χήρα του Ραϊσί θεωρείται αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στο Ιράν
Από το 1986 στο σήμερα-Πολιτικοί ηγέτες που έχουν σκοτωθεί σε αεροπορικά δυστυχήματα
Έτοιμη να βοηθήσει το Ιράν στις έρευνες για τη συντριβή του ελικοπτέρου δηλώνει η Ρωσία
Σφοδρότατες αντιδράσεις στον απόηχο του αιτήματος για σύλληψη Νετανιάχου-Σινουάρ
Επιβάτης του ελικοπτέρου ήταν ζωντανός για μία ώρα μετά τη συντριβή και προσπαθούσε να επικοινωνήσει
Δικαστήριο επέτρεψε στον Τζούλιαν Ασάνζ να ασκήσει έφεση κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ