Ζητά προτάσεις από ΜΚΟ και ιδιώτες για την τοπιοτέχνηση της Λάρνακας ο Δήμος

Ο Δήμος Λάρνακας καλεί σε συνεργασία μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, ιδιώτες και επιχειρήσεις με στόχο τη χρηματοδότηση τοπιοτέχνησης, καλλωπισμού και συντήρησης πάρκων, κυκλικών νησίδων και πράσινων σημείων.
 
Σε δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι «ο Δήμος Λάρνακας, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα περιβάλλοντος, καταβάλλει προσπάθειες για βελτίωση βασικών οδικών αρτηριών και άλλων σημείων της πόλης σε ευχάριστες διαδρομές αλλά και σε πνεύμονες πρασίνου».
 
Προστίθεται ότι «για καλύτερη επίτευξη των πιο πάνω και με γνώμονα την κοινωνική ευαισθησία και προσφορά προς την πόλη της Λάρνακας, ο Δήμος Λάρνακας ανακοινώνει ότι δέχεται προτάσεις από Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, Ιδιώτες και Επιχειρήσεις και στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής τους Ευθύνης, για να αναλάβουν τη χρηματοδότηση της τοπιοτέχνησης, καλλωπισμού και συντήρησης πάρκων, κυκλικών νησίδων και άλλων πρασίνων σημείων».
 
Τέτοιου είδους ενέργειες, σημειώνεται στο δελτίο Τύπου «θεωρούνται άκρως σημαντικές και βοηθούν, όχι μόνο την πόλη, αλλά και τους ίδιους τους δημότες, καθιστώντας τους ενεργούς πολίτες και προαγωγούς της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε. Η στενή συνεργασία Ιδιωτικού Τομέα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, βοηθούν ευρύτερα το έργο που επιτελεί ο Δήμος Λάρνακας, αφού δίνεται η ευκαιρία να ακουστούν εισηγήσεις και απόψεις, οι οποίες στη συνέχεια θα λειτουργήσουν καταλυτικά στην υλοποίηση των έργων».
 
Όπως αναφέρεται, «η εκδήλωση ενδιαφέροντος σε πρώτη φάση αφορά το Πάρκο Παττιχείου που βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της πόλης. Αλλα πράσινα σημεία που χρήζουν άμεσης ανάπλασης είναι η Οδός Ουμ Χαράμ, στη περιοχή Μακενζι, έναντι ξενοδοχείο Remo, η Οδός Αννίβα Φράνση/ Καστελλόριζου στη– περιοχή Φανερωμένης, η Οδός Βάκχου/ Ανδριανού στη περιοχή Γυμνασίου Δροσιάς, η Οδός Αγίου Γεωργίου Μακρή/ Καρδίτσης στη περιοχή Αγίου Νικολάου, η Οδός Κρηνών/ Ζέφυρου στη περιοχή Βεργίνας, η Οδός Χλωρίδος/ Τιτάνων στη περιοχή Mc Donalds drive through και η Οδός Ντελακρουά/ Ραφαήλ Σάντη στη περιοχή Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού».
 
Αμεσης ανάπλασης χρήζουν ακόμα «η Οδός Ιωάννη Νοταρά / Γαλήνης, στη  περιοχή συσκευαστηρίου πατατών, η Οδός Εύξεινου Πόντου/ Σόλωνος Μιχαηλίδη στη περιοχή περιοχή Λιβαδιών, η Πλατεία Αγίων Αναργύρων, η Οδός Μυστρά στη περιοχή Νοσοκομείου, η Οδός Επίδαυρου και η Οδός Αγίου Γεωργίου Μακρή στη περιοχή Δροσιάς και η Οδός Μαυροκορδάτου στη περιοχή ανατολικά της οδού Λύσου Σανταμά».
 

Δειτε Επισης

Η οικονομία και το κόστος ζωής οι κύριοι λόγοι που ψήφισαν οι Κύπριοι στις φετινές ευρωεκλογές
Δέσμευση Βουλής για εκσυγχρονισμό νομοθεσίας για ευημερία των ζώων
Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα Κύπρου για εγγραφή κουμανδαρίας σε Διεθνή Κατάλογο UNESCO
Tο Βέλγιο στέλνει στρατιώτες στην Κύπρο για τον επαναπατρισμό υπηκόων του από το Λίβανο
Βίντεο από την άφιξη του C-130 με τους 38 Κύπριους-Συνεχίζει την παροχή προξενικής αρωγής το ΥΠΕΞ
Πράσινο βουλής για εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας στον διορισμό επί δοκιμασία/αφυπηρέτηση διοικητικών του ΠΚ
Διαμαρτυρία ΕΚΥΣΥ έξω από το ΥΠΟΙΚ-Εγκρίθηκε υπόμνημα προς τον ΠτΔ
Πάνω από τις μισές πισίνες στην Κύπρο δεν έχουν άδεια λειτουργίας-Ζητά εκσυγχρονισμό η Βουλή
Επαναπατρίστηκαν 38 Κύπριοι από το Λίβανο-Προσγειώθηκε στη Λάρνακα το C-130
ΠτΔ: Προσήλωση για συνεργασία για ισότιμη απόλαυση δικαιωμάτων