«Πρώτα διασφάλιση ποιότητας υπηρεσιών και μετά κατάληξη στις συνεισφορές»

Ο ΠΙΣ επαναλαμβάνει ότι πρώτα πρέπει να διασφαλιστεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στο ΓεΣΥ και μετά να υπάρξει κατάληξη στις συνεισφορές.

Οι θέσεις αυτές διατυπώθηκαν σε συνάντηση που είχε ο ΠΙΣ με αντιπροσωπεία της Συμμαχίας Πολιτών και σε δηλώσεις ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πέτρος Αγαθαγγέλου ανέφερε ότι το ΓεΣΥ είναι ένα μεγαλεπήβολο έργο το οποίο πρέπει να διασφαλίζει την ποιότητα, την κοινωνική αλληλεγγύη, την καθολικότητα και την προσβασιμότητα σε ένα εκσυγχρονισμένο μοντέλο.

Πρόσθεσε πως πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο θα λαμβάνει υπόψη τους επαγγελματίες υγείας σε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον παροχής υγείας, την υποχρέωση όλων να συμβάλουμε για τις ευάλωτες ομάδες και τους πάσχοντες και ένα σύστημα το οποίο να εξυπηρετεί τις ανάγκες της σύγχρονης  επιστήμης και με τα καινούργια προσδόκιμα επιβίωσης.

"Εκείνο στο οποίο θα σταθώ είναι ότι η ποιότητα και στο ότι το πακέτο υπηρεσιών θα πρέπει να διασφαλιστεί προτού καταλήξουμε στις συνεισφορές γιατί είμαι βέβαιος ότι ένα σύστημα κοινωνικής αλληλεγγύης θα πρέπει πραγματικά να προσφέρει ποιότητα, να διασφαλίζει τη ζωή αλλά ταυτόχρονα να ικανοποιεί την επιστημοσύνη και την αξία του γιατρού επαγγελματία. Γιατί μέσα σε αυτό το πνεύμα να είστε βέβαιοι ότι όλοι θα συμβάλουμε και η αναγκαιότητα είναι εδώ και την αναγνωρίζουμε και δεν θα υπάρξει κανένα τροχοπέδη. Ως θεσμός επανατονίζουμε ότι ο ιατρικός κόσμος είναι έτοιμος να συμμετάσχει υπό την προϋπόθεση ότι τα προαναφερόμενα διασφαλίζονται", κατέληξε.

Δειτε Επισης

Η οικονομία και το κόστος ζωής οι κύριοι λόγοι που ψήφισαν οι Κύπριοι στις φετινές ευρωεκλογές
Δέσμευση Βουλής για εκσυγχρονισμό νομοθεσίας για ευημερία των ζώων
Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα Κύπρου για εγγραφή κουμανδαρίας σε Διεθνή Κατάλογο UNESCO
Tο Βέλγιο στέλνει στρατιώτες στην Κύπρο για τον επαναπατρισμό υπηκόων του από το Λίβανο
Βίντεο από την άφιξη του C-130 με τους 38 Κύπριους-Συνεχίζει την παροχή προξενικής αρωγής το ΥΠΕΞ
Πράσινο βουλής για εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας στον διορισμό επί δοκιμασία/αφυπηρέτηση διοικητικών του ΠΚ
Διαμαρτυρία ΕΚΥΣΥ έξω από το ΥΠΟΙΚ-Εγκρίθηκε υπόμνημα προς τον ΠτΔ
Πάνω από τις μισές πισίνες στην Κύπρο δεν έχουν άδεια λειτουργίας-Ζητά εκσυγχρονισμό η Βουλή
Επαναπατρίστηκαν 38 Κύπριοι από το Λίβανο-Προσγειώθηκε στη Λάρνακα το C-130
ΠτΔ: Προσήλωση για συνεργασία για ισότιμη απόλαυση δικαιωμάτων