Κόκκινη, χαμένο πέναλτι, φωνές και τελικά 1-1

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με μπόλικη ένταση, ένα χαμένο πέναλτι, κόκκινη κάρτα και πολλές διαμαρτυρίες, ΑΕΚ και Ομόνοια εξήλθαν ισόπαλες 1-1.
 
To αποτέλεσμα αυτό κρατά την ΑΕΚ μόνη στη δεύτερη θέση με 59 βαθμούς, ένα μπροστά από τον Απόλλωνα, όμως απομακρύνθηκε από την πρώτη θέση και τον ΑΠΟΕΛ που είναι μπροστά με 65 βαθμούς.
 
Η Ομόνοια με 51 βαθμούς ισοβαθμεί στην 4η θέση με την ΑΕΛ.
 
 
 
Η ΑΕΚ πήρε νωρίς προβάδισμα στον αγώνα καθώς στο 8’, μετά από σέντρα του Λαρένα, ο Καταλά βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή της Ομόνοιας και ανενόχλητος έκανε την κεφαλιά στέλλοντας την μπάλα στα δίχτυα για να γραφτεί το 1-0.
 
Μέχρι το 25’ το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό με την ΑΕΚ να επιδιώκει ένα δεύτερο τέρμα και την Ομόνοια να κυνηγά την γρήγορη ισοφάριση. Οι ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες, όμως δεν ήταν ικανές για να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, έτσι το 1-0 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου. Η ΑΕΚ μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια έχοντας πετύχει και δεύτερο γκολ, όμως το σουτ του Φλοριάν, στο 42’, βρήκε στο δοκάρι.
 
Όλο το ζουμί του αγώνα ήταν στο δεύτερο ημίχρονο. Όσο περνούσε ο χρόνος, η Ομόνοια ζητούσε πιο απαιτητικά την ισοφάριση. Στο 61’ ο Νταρμπισάιαρ, προ κενής εστίας, ήταν άστοχος, ενώ ορθά δεν μέτρησε το τέρμα του Άγγλου στο 64’ αφού έκανε φάουλ στον τερματοφύλακα της ΑΕΚ, Αντώνη Γιωργαλλίδη.
 
Οι πράσινοι έφτασαν στην ισοφάριση στο 67’, όταν μετά από κόρνερ του Κλέιτον, ο Φλορέσκου έκανε την πρώτη κεφαλιά και ο Βύντρα με δεύτερη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να γίνει το 1-1.
 
Στο 70’ ο διαιτητής Λούκας Σωτηρίου έδειξε την άσπρη βούλα σε μαρκάρισμα του Μαργκάσα στον Φλοριάν και από εκείνο το σημείο και έπειτα το παιχνίδι πήρε «φωτιά». Οι παίκτες της Ομόνοιας αμφισβήτησαν έντονα την απόφαση, όμως ο Τριτσόφσκι στήθηκε για την εκτέλεση.
 
 
Ο Σκοπιανός όμως αστόχησε, βρήκε το δοκάρι και έχασε μεγάλη ευκαιρία να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ.
 
Λίγο αργότερα, στο 74’, η Ομόνοια έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Φλορέσκου με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Με αριθμητικό πλεονέκτημα, η ΑΕΚ πίεσε την Ομόνοια αλλά οι προσπάθειές της αποδείχθηκαν άκαρπες και το 1-1 παρέμεινε αναλλοίωτο μέχρι το τελικό σφύριγμα.
 
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ:
8’ Καταλά / 67’ Βύντρα
Κίτρινες: Κλέιτον, Σοϊλέδης, Μαργκάσα
Κόκκινη: Φλορέσκου (δεύτερη)
Συνθέσεις:
ΑΕΚ: 
Γιωργαλλίδης, Μοϊσόφ, Καταλά, Ορτίθ, Γκαρίδο (83΄ Μαλόκου), Μπόλιεβιτς (65΄ Τομάς), Λαμπάν, Λαρένα (80΄ Μυτίδης), Ακοράν, Τρισκόφσκι, Φλοριάν
Ομόνοια: Παναγή, Δημητρίου, Βύντρα, Φλορέσκου, Σοϊλέδης, Μαργκάσα, Τουρέ (46΄ Μπρέβελντ), Κλέιτον, Χριστοφή, Κύπρου (63΄ Αζίζ) (81΄ Καρλίτος), Νταρμπισάιαρ