Το φιλόδοξο το διαστημικό πρόγραμμα της Κυβέρνησης Τραμπ

Η εξερεύνηση του διαστήματος θα είναι στις προτεραιότητες της νέας Κυβέρνησης των ΗΠΑ, καθώς εντείνονται οι ενέργειες για διαμόρφωση μιας πολιτικής για τα επόμενα χρόνια.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ, ο οποίος σε πρόσφατες ομιλίες του έκανε δύο φορές αναφορά στο θέμα αυτό, είπε ότι “το αμερικανικό έθνος είναι έτοιμο να ξεκλειδώσει τα μυστήρια του διαστήματος” και ότι `δεν αποτελεί άπιαστο όνειρο πλέον η κατάκτηση μακρινών κόσμων από Αμερικανούς”.

Η Κυβέρνηση Τραμπ έχει επίσης ζητήσει από τη ΝΑΣΑ να εξετάσει την πιθανότητα αποστολής αστροναυτών γύρω από το φεγγάρι το 2019.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς είχε συνάντηση με τον αστροναύτη Μπαζ Ολντριν, τον δεύτερο άνθρωπο που πάτησε το πόδι του στο φεγγάρι.

Ο κ. Πενς είπε ότι η συνάντηση με τον βετεράνο αστροναύτη έγινε στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της διαστημικής πολιτικής που θα ακολουθήσει η Κυβέρνηση Τραμπ. Σημειώνεται ότι ο Ολντριν είναι ένθερμος υποστηρικτής της εξερεύνησης του σύμπαντος και της αποστολής αστροναυτών στον Άρη.

Αν και η διακυβέρνηση Τραμπ δεν έχει ακόμη επίσημα ανακοινώσει τα σχέδιά της, συζητείται στις ΗΠΑ η επαναφορά του Εθνικού Συμβουλίου Διαστήματος, το οποίο θα συντονίζει τις ενέργειες της χώρας σε θέματα διαστήματος. Εάν αυτό συμβεί, τότε ο Αντιπρόεδρος Πενς θα είναι ο επικεφαλής του Συμβουλίου.

Επίσης, όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ, στόχος της Κυβέρνησης είναι η όσο το δυνατό μεγαλύτερη εμπορική εκμετάλλευση του διαστήματος, καθώς πληθαίνουν οι εταιρείες που στρέφουν την προσοχή τους στην εξερεύνηση του διαστήματος προσδοκώντας σε  αστρονομικά κέρδη.

Δειτε Επισης

Επιβάτης του ελικοπτέρου ήταν ζωντανός για μία ώρα μετά τη συντριβή και προσπαθούσε να επικοινωνήσει
Δικαστήριο επέτρεψε στον Τζούλιαν Ασάνζ να ασκήσει έφεση κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ
Σχέδιο εκτοπισμού χιλιάδων Παλαιστινίων βλέπουν εμπειρογνώμονες πίσω από την αποδοχή της προβλήτας
Έπεσαν οι τιμές των καυσίμων, έρχεται νέα ανάσα για τους καταναλωτές-Το παράδοξο με αμόλυβδη 95 και 98
Εντάλματα σύλληψης από το ΔΠΔ για Νετανιάχου και Σινουάρ για εγκλήματα πολέμου
Τα σημεία που εστιάζει η νέα ένσταση των δικηγόρων των μοναχών-Άρχισε η κλήτευση μαρτύρων από την Μονή
Επέκταση Εθνικής Στρατηγικής για ορεινά και νέα στεγαστικά σχέδια ανακοινώνονται εντός ημερών
Δύσκολη η επόμενη μέρα στο Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί-Οι φόβοι και τα νέα δεδομένα για τη Μ. Ανατολή
Συλλυπητήρια ΕΕ σε Ιράν-«Η βοήθεια για διάσωση δεν είναι πολιτική στήριξη»
Βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση η αιτία θανάτου της 77χρονης που παρασύρθηκε από όχημα