Τι κάνει ο Πιέρος που δεν κάνουν Ντε Καμάργο και Μπαράλ

Αν γινόταν γκάλοπ στους φίλους του ΑΠΟΕΛ για την ανάδειξη του πολυτιμότερου επιθετικού της ομάδας, το αποτέλεσμα θα ήταν συντριπτικό.
 
Ο Πιέρος Σωτηρίου είναι μακράν ο πολυτιμότερος επιθετικός στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ, αν όχι και ο πολυτιμότερος της ομάδας του Τόμας Κρίστιανσεν.
 
Μπορεί κάθε τέλος του μήνα να λαμβάνει (πολύ) λιγότερα χρήματα από τους δύο άλλους επιθετικούς (Ντε Καμάργκο και Μπαράλ) που διαθέτει ο ΑΠΟΕΛ όμως είναι ο φορ από τον οποίο αρχίζει η ενδεκάδα.
 
Έπαιξε βασικός στα 23 από τα 27 παιχνίδια πρωταθλήματος και πέτυχε 17 τέρματα, αριθμός ρεκόρ στην προσωπική του καριέρα.
 
Τι κάνει τον Πιέρο Σωτηρίου πιο χρήσιμο από τους Ντε Καμάργκο και Μπαράλ; Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ καταγράφει πέντε στοιχεία που καθιστού τον Κύπριο επιθετικό πολυτιμότερο από τους δύο συμπαίκτες του.
 
ΓΚΟΛ
Το πρώτο και σημαντικότερο στοιχείο για έναν επιθετικό είναι η επαφή με τα δίκτυα. Ο Σωτηρίου υπερτερεί στα γκολ από Ντε Καμάργκο και Μπαράλ. Ο 24χρονος φορ σκοράρει κάθε 112’, έναντι 118’ του Ντε Καμάργκο, ο οποίος σημείωσε εννέα τέρματα στο πρωτάθλημα. Ο Μπαράλ μετρά τρία τέρματα σε πέντε εμφανίσεις με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ, όμως τα δύο εξ αυτών σημειώθηκαν στην άνετη νίκη με 7-1 επί της ΑΕΖ.
 
ΑΜΥΝΑ
Είναι ο καλύτερος… αμυντικός από τους επιθετικούς που συμμετέχουν στο Γιουρόπα Λιγκ και αυτό λέει πολλά. Ο Πιέρος βγάζει το «λάδι» στους αμυντικούς κάθε ομάδας, τους οποίους δεν σταματά να πιέζει όταν έχουν την μπάλα με αποτέλεσμα να βάζει εμπόδια σε κάθε αντίπαλο στην προσπάθεια του να κυκλοφορήσει την μπάλα και ν’ αναπτυχθεί. Υπέπεσε 31 φορές σε φάουλ στη διοργάνωση και είναι πρώτος στη σχετική λίστα από όλους τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο Γιουρόπα Λιγκ. Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως η πίεση που βάζει ο Πιέρος είναι περισσότερη απ’ όσο θα έβαζαν σε αμυντική γραμμή οι Ντε Καμάργκο και Μπαράλ μαζί.
 
ΚΕΦΑΛΙΕΣ
«Ο Πιέρος έχει καλύτερα χαρακτηριστικά από μένα», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο κατά πολλούς κορυφαίος Κύπριος επιθετικός της ιστορίας, Μιχάλης Κωνσταντίνου. Η δύναμη με την οποία έστειλε ο Σωτηρίου με το κεφάλι στα δίκτυα της Ανόρθωσης θύμισε «Μιχαλάκη». Ο Σωτηρίου έχει απίστευτο άλμα, σωματική δύναμη, καλές τοποθετήσεις και ευστοχία με το κεφάλι που δεν έχουν οι Ντε Καμάργκο και Μπαράλ.
 
ΡΙΣΚΟ
Είναι ο ενθουσιασμός, είναι η ηλικία που του δίνει άγνοια κινδύνου, ότι και να ισχύει ο Πιέρος Σωτηρίου είναι έτοιμος να βάλει το πόδι ή το κεφάλι στη «φωτιά» και ας φάει κλωτσιά στα πόδια ή στο πρόσωπο. Έχει τσαμπουκά, πάθος και ποδοσφαιρικό θράσος που πάνε χρόνια να συναντήσει κανείς σε επιθετικό του ΑΠΟΕΛ. Εξαιτίας αυτού, πετυχαίνει απίστευτα τέρματα, όπως ήταν το γκολ απέναντι στην Μπιλμπάο.
 
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΡΑΙΩΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΩΝ
Είναι ο καλύτερος επιθετικός στο κατέβασμα της μπάλας από ψηλά με το στήθος. Μπορεί να το κάνει ακόμα και με αντίπαλο αμυντικό κολλημένο στην πλάτη του. Είναι ένα στοιχείο που τον καθιστά επικίνδυνο καθώς μπορεί γρήγορα να κατεβάσει μια μακρινή μπαλιά και να σπάσει την μπάλα δεξιά-αριστερά δίνοντας τη δυνατότητα στους εξτρέμ του ΑΠΟΕΛ να παίξουν στο ένας εναντίον ενός με τα ακραία μπακ του αντιπάλου.
Υστερεί στο κοντρόλ της μπάλας με το πόδι, κάτι που κάνει πολύ καλύτερα ο Ντε Καμάργκο, ενώ ο Βελγοβραζιλιάνος, όπως και ο Μπαράλ έχουν καλύτερα ντρίπλα από τον Σωτηρίου.