Η Ολλανδία ακύρωσε την πτήση του Τσαβούσογλου-Εξερράγη ο Ερντογάν

Την πτήση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ακύρωσε η Ολλανδία  αυξάνοντας την ένταση μεταξύ των δύο χωρών.
Ο Τούρκος Υπουργός σχεδίαζε να πάει στην Ολλανδία για να κάνει προεκλογική συγκέντρωση απόψε παρά την έκκληση της Ολλανδίας να μην πάει. 

“Οι Ολλανδοί κινούνται σαν τους Ναζί”, είχε δηλώσει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προσθέτοντας πως “αν ακυρώσουν την πτήση μου θα υπάρξουν πολύ μεγάλες κυρώσεις από μας”. 
 
Εξερράγη ο Ερντογάν
 
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε σήμερα να απαντήσει στην απαγόρευση από την Ολλανδία της επίσκεψης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών υποστηρίζοντας πως η στάση της Χάγης έχει οσμή ναζισμού. 

«Είναι τα απομεινάρια των ναζί, είναι φασίστες» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος στη διάρκεια συγκέντρωσης στην Κωνσταντινούπολη. «Μπορείτε να απαγορεύσετε στον υπουργό Εξωτερικών μας να πετάξει, αλλά στο εξής να δούμε πώς θα προσγειώνονται οι πτήσεις σας στην Τουρκία».

«Είναι τόσο δειλοί και φέρονται ανάλογα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.
 
 
 Στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο επιτετραμμένος της Ολλανδίας έπειτα από την ακύρωση της πτήσης του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Στην Τουρκία οι αντιδράσεις είναι μεγάλες, ακόμη και από την αντιπολίτευση. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ανέφερε ότι “δεν είναι σε καμιά περίπτωση σωστό, αυτοί που υπερασπίζονται τη δημοκρατία δεν μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο”.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Νουμάν Κουρτουλμούς κάλεσε τους Ολλανδούς πολιτικούς να συμπεριφέρονται με σύνεση. “Η απόφαση που έλαβαν είναι παράλογη”, είπε ο Τούρκος αξιωματούχος. 
 
 
Ολλανδός πρωθυπουργός: «Εντελώς απαράδεκτο» το σχόλιο Ερντογάν
 
Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε σήμερα ότι το σχόλιο του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συνέκρινε τους Ολλανδούς με τους Ναζί, ήταν «εντελώς απαράδεκτο».
Ο Ερντογάν αποκάλεσε την Ολλανδία «απομεινάρια των Ναζί, φασίστες», αφού η ολλανδική κυβέρνηση ανακάλεσε την άδεια προσγείωσης στην Ολλανδία του αεροπλάνου του τούρκου υπουργού Εξωτερικών.
«Είναι φυσικά ένα τρελό σχόλιο», δήλωσε ο Ρούτε στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του για τις εκλογές της 15ης Μαρτίου. «Καταλαβαίνω ότι είναι θυμωμένοι, αλλά αυτό φυσικά ήταν εντελώς απαράδεκτο».
 
Οδικώς για το Ρότερνταμ η τουρκάλα υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων
  
Η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας θα ταξιδέψει οδικώς για το Ρότερνταμ της Ολλανδίας, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, αφού η ολλανδική κυβέρνηση απαγόρευσε την προσγείωση εκεί του αεροπλάνου που μετέφερε τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών.
Η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά βρίσκεται στη Γερμανία για χωριστές συναντήσεις, μετέδωσε το Anadolu, αλλά θα κατευθυνεί προς την Ολλανδία παρά το γεγονός ότι νωρίτερα ματαιώθηκαν εκδηλώσεις στις οποίες επρόκειτο να παραστεί εκεί.
 
 
 

Δειτε Επισης

Οριακή νίκη των Σοσιαλιστών του Σολτς και μεγάλη άνοδο της ακροδεξιάς δείχνουν τα exit poll
Η αντιπαράθεση με το Ισραήλ είναι πλέον μία μάχη χωρίς τέλος, διαμηνύει η Χεζμπολάχ-Νέα έκκληση των ΗΠΑ για διπλωματική επίλυση της κρίσης
Ο Τραμπ «έκοψε» αναμνηστικά ασημένια 100δόλαρα για την ενίσχυση της καμπάνιας του
Τουλάχιστον επτά νεκροί από νέο ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου στη Γάζα
Φρίκη στη Μαλαισία-Πάνω από 350 συλλήψεις για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών
Οι δρακόντειοι νόμοι των Ταλιμπάν «αγγίζουν» πλέον και τους άνδρες-«Αφήστε γένια, μην φοράτε τζιν, μην κοιτάτε άλλες γυναίκες»
Νέες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο-Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους μέλη της Χεζμπολάχ
Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Νετανιάχου-«Χτυπήσαμε τη Χεζμπολάχ με τρόπους που δεν μπορούσε να φανταστεί»
Απορρίπτει κατηγορηματικά εμπλοκή στους παγιδευμένους βομβητές στον Λίβανο ο πρόεδρος του Ισραήλ
Ο υποψήφιος της αριστεράς οδεύει σε προεδρική νίκη στη Σρι Λάνκα