Παρελθόν για τη Νότιο Κορέα η πρόεδρος Παρκ

Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Νοτίου Κορέας έγινε και η πρώτη πρόεδρος που εγκαταλείπει το αξίωμα με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. To Σώμα ενέκρινε ομόφωνα την απόφαση της Βουλής και η Παρκ Γκεουν-Χιέ χάνει και την ασυλία της.
 
Το οικονομικό σκάνδαλο για το οποίο κατηγορείται συμπαρέσυρε και τον κληρονόμο της Samsung.
 
O Eισαγγελέας που ασχολήθηκε με την υπόθεση κατηγορεί το αφεντικό της Samsung ότι πλήρωσε, ώστε να περάσει μια αμφιλεγόμενη συγχώνευση αξίας 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων δύο θυγατρικών εταιρειών της Samsung.
 
Η Samsung έχει παραδεχθεί ότι έδινε χρήματα, όμως έχει διαψεύσει επανειλημμένα ότι προσπάθησε να ασκήσει πιέσεις για τη συγχώνευση.
 
Η πρόεδρος Παρκ κατηγορείται για συνέργεια στο σχέδιο της πλέον έμπιστης φίλης της, Τσόι σουν-Σιλ, να εκβιάσει μεγάλες βιομηχανίες, όπως η Samsung, ώστε να καταβάλουν περίπου 70 εκατομμύρια δολάρια σε μυστηριώδη ιδρύματα της δεύτερης.
 
Έξω από το Συνταγματικό Δικαστήριο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση υπέρ της προέδρου, χωρίς να λείψουν τα επεισόδια και η ένταση. Ένας 72χρονος άνδρας τραυματίστηκε και άφησε την τελευταία του πνοή λίγο αργότερα στο νοσοκομείο.
 
Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχθηκε την είδηση η Βόρειος Κορέα. Η τηλεόραση του καθεστώτος μετέδωσε ότι η πρόεδρος είναι πλέον μια κοινή εγκληματίας.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
 

Δειτε Επισης

Οριακή νίκη των Σοσιαλιστών του Σολτς και μεγάλη άνοδο της ακροδεξιάς δείχνουν τα exit poll
Η αντιπαράθεση με το Ισραήλ είναι πλέον μία μάχη χωρίς τέλος, διαμηνύει η Χεζμπολάχ-Νέα έκκληση των ΗΠΑ για διπλωματική επίλυση της κρίσης
Ο Τραμπ «έκοψε» αναμνηστικά ασημένια 100δόλαρα για την ενίσχυση της καμπάνιας του
Τουλάχιστον επτά νεκροί από νέο ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου στη Γάζα
Οι δρακόντειοι νόμοι των Ταλιμπάν «αγγίζουν» πλέον και τους άνδρες-«Αφήστε γένια, μην φοράτε τζιν, μην κοιτάτε άλλες γυναίκες»
Νέες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο-Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους μέλη της Χεζμπολάχ
Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Νετανιάχου-«Χτυπήσαμε τη Χεζμπολάχ με τρόπους που δεν μπορούσε να φανταστεί»
Απορρίπτει κατηγορηματικά εμπλοκή στους παγιδευμένους βομβητές στον Λίβανο ο πρόεδρος του Ισραήλ
Ο υποψήφιος της αριστεράς οδεύει σε προεδρική νίκη στη Σρι Λάνκα
Κατάρρευση διώροφου κτιρίου στην Ιταλία-Νεκρή τετράχρονη, αγωνία για ένα ακόμη παιδί και μία μητέρα