Aκύρωση όλων των πτήσεων στα αεροδρόμια του Βερολίνου λόγω απεργίας

Σχεδόν όλες οι πτήσεις στα δύο αεροδρόμια του Βερολίνου θα ακυρωθούν σήμερα Παρασκευή, έγινε γνωστό από έναν εκπρόσωπο Τύπου, καθώς το προσωπικό εδάφους ξεκινά από το πρωί απεργιακές κινητοποιήσεις διάρκειας 25 ωρών, με μισθολογικά αιτήματα.

Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν την απεργία από τις 4 το πρωί τοπική ώρα (05.00 ώρα Κύπρου) και η κινητοποίηση θα λήξει στις 06.00 ώρα Κύπρου το Σάββατο, σύμφωνα με τη συνδικαλιστική ένωση Verdi. "Ακόμα και μετά το τέλος της απεργίας το Σάββατο, ενδεχομένως να υπάρξουν προβλήματα, ακυρώσεις και καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας" επισήμανε ένας εκπρόσωπος Τύπου της διαχειρίστριας εταιρείας του αεροδρομίου του Βερολίνου.

Περίπου 500 πτήσεις την ημέρα απογειώνονται και προσγειώνονται στα δύο αεροδρόμια του Βερολίνου. Το συνδικάτο Verdi ζητάει την αύξηση των απολαβών του προσωπικού εδάφους στα 12 ευρώ την ώρα από 11 ευρώ τώρα, στο πλαίσιο της ετήσιας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Αεροπορικές εταιρείες όπως η Air Berlin, η Lufthansa, η easyJet και η Ryanair εκτελούν πτήσεις από τα δύο αεροδρόμια της γερμανικής πρωτεύουσας. Η EasyJet ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προχωρήσει στη ματαίωση 90 πτήσεων αύριο Παρασκευή στο αεροδρόμιο Schoenefeld και ενδεχομένως υπάρξουν καθυστερήσεις σε πτήσεις και στο αεροδρόμιο Tegel, νοτιοανατολικά του κέντρου του Βερολίνου.

Δειτε Επισης

Οριακή νίκη των Σοσιαλιστών του Σολτς και μεγάλη άνοδο της ακροδεξιάς δείχνουν τα exit poll
Η αντιπαράθεση με το Ισραήλ είναι πλέον μία μάχη χωρίς τέλος, διαμηνύει η Χεζμπολάχ-Νέα έκκληση των ΗΠΑ για διπλωματική επίλυση της κρίσης
Ο Τραμπ «έκοψε» αναμνηστικά ασημένια 100δόλαρα για την ενίσχυση της καμπάνιας του
Τουλάχιστον επτά νεκροί από νέο ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου στη Γάζα
Φρίκη στη Μαλαισία-Πάνω από 350 συλλήψεις για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών
Οι δρακόντειοι νόμοι των Ταλιμπάν «αγγίζουν» πλέον και τους άνδρες-«Αφήστε γένια, μην φοράτε τζιν, μην κοιτάτε άλλες γυναίκες»
Νέες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο-Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους μέλη της Χεζμπολάχ
Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Νετανιάχου-«Χτυπήσαμε τη Χεζμπολάχ με τρόπους που δεν μπορούσε να φανταστεί»
Απορρίπτει κατηγορηματικά εμπλοκή στους παγιδευμένους βομβητές στον Λίβανο ο πρόεδρος του Ισραήλ
Ο υποψήφιος της αριστεράς οδεύει σε προεδρική νίκη στη Σρι Λάνκα