Στην Κύπρο για την Ημέρα της Γυναίκας η γγ Ισότητας των Φύλων της Ελλάδας Φ.Κούβελα

Η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, κα Ιωσηφίνα Αντωνίου, μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, απέστειλε πρόσκληση στην Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων της Ελλάδας, κα Φωτεινή Κούβελα, όπως επισκεφθεί την Κύπρο και είναι η κύρια ομιλήτρια στην εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο στις 7 Μαρτίου 2017.
Η κα Κούβελα αποδέχτηκε την πρόσκληση και κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Κύπρο πραγματοποίησε μαζί με την Επίτροπο Ισότητας σειρά συναντήσεων και επαφών με διάφορους φορείς.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 η ώρα 9.30π.μ είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση ενώ στις 10.30π.μ είχαν συνάντηση με τα μέλη του Συμβουλίου του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας. 
Επίσης, την ίδια μέρα πραγματοποίησαν συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών. 
Την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017, επισκέφθηκαν τη Συνομοσπονδία Εργαζομένων Κύπρου (ΣΕΚ) όπου αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν θέματα που αφορούν την Ισότητα Ανδρών και Γυναικών με την ηγεσία της οργάνωσης. Στη συνέχεια παρευρέθηκαν σε συγκέντρωση εργαζομένων γυναικών στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου. Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο Προεδρικό Μέγαρο, η Επίτροπος Ισότητας, κα Ιωσηφίνα Αντωνίου, απεύθυνε χαιρετισμό ενώ η Γενική Γραμματέας Ισότητας, κα Φωτεινή Κούβελα, ανέπτυξε τις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων κατά το έτος 2016.

Οι δύο επικεφαλής των φορέων Ισότητας συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και συμφώνησαν ότι η πλατφόρμα συνεργασίας μεταξύ των δύο θεσμών θα ενδυναμωθεί περισσότερο με κοινές δράσεις και συνέργειες που θα βοηθήσουν στην εξάλειψη των έμφυλων διακρίσεων εις βάρος των γυναικών.                     
 

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, η Επίτροπος Ισότητας, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το MIGS και η ΙΜΗ, υλοποιούν ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο: «Breaking the Mould: Promoting Gender Equality in Cyprus». Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στοχεύει στην προώθηση ευέλικτων ρυθμίσεων εργασίας για τους άνδρες, προκειμένου να συμβάλλουν ισότιμα στην οικογενειακή ζωή.
Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.breakingthemouldcy.com

 

Δειτε Επισης

Διαμαρτυρία ΕΚΥΣΥ έξω από το ΥΠΟΙΚ-Εγκρίθηκε υπόμνημα προς τον ΠτΔ
Πάνω από τις μισές πισίνες στην Κύπρο δεν έχουν άδεια λειτουργίας-Ζητά εκσυγχρονισμό η Βουλή
Επαναπατρίστηκαν 38 Κύπριοι από το Λίβανο-Προσγειώθηκε στη Λάρνακα το C-130
ΠτΔ: Προσήλωση για συνεργασία για ισότιμη απόλαυση δικαιωμάτων
Με πτήσεις τσάρτερ και θαλαμηγούς φθάνουν στην Κύπρο, βρετανοί που εγκαταλείπουν το Λίβανο
Σε εξέλιξη η εκκένωση Κυπρίων και Ελλαδιτών από το Λίβανο-Στη λίστα 60 πρόσωπα
Χώρες μεταφέρουν προσωπικό και εξοπλισμό στην Κύπρο για να απομακρύνουν τους πολίτες τους από το Λίβανο
Συννεφιά και ελαφρές βροχές στο καιρικό μενού-Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία
Σωσίβιο για τους αμάχους στη Μέση Ανατολή η Κύπρος-Πολυεπίπεδος και ανθρωπιστικός ο ρόλος της Δημοκρατίας
Ένα χρόνο μετά κι ακόμη δεν απάντησαν σε καταγγελία για παράνομο βρεφονηπιοκομικό οι ΥΚΕ