Συνάντηση σε πέντε άξονες και με επίκεντρο το Κυπριακό

Πέντε ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν, κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδα Αλέξη Τσίπρα, και η οποία έγινε σε πολύ εποικοδομητικό κλίμα σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Νίκος Χριστοδουλίδη.
 
Καταρχήν, όπως είπε, έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατία για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, την δημιουργηθείσα κατάσταση πραγμάτων.
 
Ο Πρόεδρος εξέφρασε τη λύπη του για τη απόφαση της τουρκικής πλευράς να μην συμμετάσχει στο διάλογο, αλλά εξέφρασε και την ευχή και την ετοιμότητά του όπως ο διάλογος επαναρχίσει το συντομότερο δυνατό”.
 
Ακολούθως, ανέφερε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ενημέρωσε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, έγινε ανταλλαγή απόψεων για την εσωτερική κατάσταση στην Τουρκία, το επερχόμενο δημοψήφισμα και πως επηρεάζει γενικότερα την συμπεριφορά της τουρκικής κυβέρνησης.
 
Επιπλέον, έγινε συζήτηση επί των σημαντικών θεμάτων της ημερήσιας διάταξης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με κυρίαρχο θέμα τις συζητήσεις για το μέλλον της Ευρώπης.

 
Στη συνέχεια, σημείωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, συζητήθηκαν οι επερχόμενες τριμερείς ανάμεσα στην Κύπρο, την Ελλάδα και τα γειτονικά κράτη, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, όπως και άλλα κράτη.
 
«Θα πρέπει να περιμένουμε πολύ σύντομα, εντός Μαΐου, αν θέλετε να είμαι πιο συγκεκριμένος μια νέα τριμερή συνάντηση η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, ενώ τέλος συζητήθηκε το θέμα της συνόδου των κρατών του Νότου, όπως γνωρίζεται η επόμενη Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στην Ισπανία, έχει καθοριστεί η ημερομηνία, το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου και έγινε ανταλλαγή απόψεων και συντονισμός για εκείνα τα θέματα που θα πρέπει να απασχολήσουν τη συνάντηση των κρατών του Νότου», κατέληξε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

 

 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ο Τραμπ κρατά αποστάσεις από το σχέδιο Στάρμερ για την Παλαιστίνη-«Δεν το συζητήσαμε καν»
Ανέπεμψε τους Νόμους για ειδοποίηση γονέων σε απουσίες παιδιών ο Πρόεδρος-«Πρακτικά ανέφικτη η ρύθμιση»
Επιβεβαιώνει ότι ενημερώθηκε για τις κόντρες η Αστυνομία-Εκατοντάδες καταγγελίες στο δρόμο που έσβησε ο Κυριάκος
Συνελήφθη μητέρα για παιδική πορνογραφία στην Ελλάδα-Πωλούσε φωτογραφίες και βίντεο της 12χρονης κόρης της
Στο εδώλιο ο «Άλλος Άνθρωπος» και οι συγγενείς του-Παραπομπή Πολυχρονόπουλου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Συνεχίζει τη μάχη για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης η ΑΗΚ-Χωρίς ρεύμα μόνο η Κισόυσα
Αναγνωρίζει το παλαιστινιακό κράτος εκτός αν το Ισραήλ συμφωνήσει σε κατάπαυση πυρός η Βρετανία
Νέα τοποθέτηση από Άλμα στον απόηχο των αντιδράσεων για τη φονική πυρκαγιά
Κατήγγειλε παρεμβάσεις της Τουρκίας στις «εκλογές» του 2020 ο Ακιντζί-Αντέδρασε ο Τατάρ