Α. Κυπριανού: Πλανώνται όσοι ελπίζουν ότι θα σύρουν το ΑΚΕΛ να τους υποστηρίξει

Το ΑΚΕΛ αναμένει τις εξελίξεις στο Κυπριακό πριν αρχίσει η συζήτηση για τις προεδρικές εκλογές, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Άντρος Κυπριανού, λέγοντας πως τοποθετεί χρονικά την έναρξή της συζήτησης μετά τις διακοπές του Πάσχα.
 
«Θα χρειαστεί μια διαδικασία αρκετών εβδομάδων για να ολοκληρωθεί», είπε ο κ. Κυπριανού, προσθέτοντας ότι το κόμμα θα καταφύγει και στην κομματική του βάση για να ακούσει απόψεις προτού παρθούν οι τελικές αποφάσεις.
 
Σε ερώτηση για τις αναφορές του, σε συνέντευξη στο MEGAONE, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «εάν κάποιοι θεωρούν ότι το ΑΚΕΛ αποκλείεται από τον όποιο διάλογο και θα καταφέρουν με τον τρόπο που συμπεριφέρονται να περάσουν στο δεύτερο γύρο- που εγώ λέω ότι θα είναι αδύνατο να περάσουν στο δεύτερο γύρο-και να ελπίζουν ότι θα σύρουν το ΑΚΕΛ για να τους υποστηρίξει, πλανώνται».
 
Ερωτηθείς αν αναφέρεται σε κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, ο κ. Κυπριανού είπε «αναφέρομαι σε όποιον σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο». «Πλανώνται οικτρά αν θεωρούν ως δεδομένο το ΑΚΕΛ σε έναν ενδεχόμενο δεύτερο γύρο», τόνισε.
 
Πρόσθεσε ότι όποιος σέβεται το ΑΚΕΛ, θα τύχει αντίστοιχα σεβασμού και από το ΑΚΕΛ ενώ «εάν δεν σέβονται το ΑΚΕΛ, δεν πρόκειται να σεβαστεί ούτε το ΑΚΕΛ κανένα».
 
Σε σχετική παρατήρηση, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ δεν θα καταστεί ουραγός κανενός, ενώ είπε ότι «για εμάς προέχει το Κυπριακό». Κάποιο βιάζονται, η προεκλογική εκστρατεία δεν είναι θέμα ποσότητας, είναι θέμα ποιότητας, είπε.
 
Σε ερώτηση τέλος αν η δική του υποψηφιότητα είναι στο τραπέζι, είπε ότι ο ίδιος εκπλήσσεται για τα όσα γράφονται, καθώς η σχετική συζήτηση δεν έχει ξεκινήσει. «Ακόμη δεν ξεκινήσαμε, ως εκ τούτου δεν υπάρχει τίποτε πάνω στο τραπέζι, ούτε το δικό μου όνομα ούτε το οποιοδήποτε άλλο όνομα», κατέληξε.
 

Δειτε Επισης

Κλάφτηκε και ο Φιντάν στην Ολγκίν για τις διώξεις σφετεριστών-Κατηγορίες για «δημιουργία έντασης» από Τατάρ
Αννίτα για την έκθεση Ελεγκτικής-«Έχω κανιβαλιστεί για κάτι που συνέβαινε, να εξεταστούν όλοι οι κρατικοί αξιωματούχοι»
Δημοτική Ομάδα ΔΗΣΥ Λακατάμιας: Εφαρμογή ενιαίας φορολογικής πολιτικής στον Δήμο Λακατάμιας
Aνάπτυξη Εθνικού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο
Ξεκαθαρίζει η Ελεγκτική για Βουλή-«Αμφισβητούμε τον τρόπο που δαπανήθηκε δημόσιο χρήμα και την καλλιτεχνική δημιουργία»
Στα σχολεία μέχρι τα 22 τα παιδιά της Ειδικής Εκπαίδευσης-Διαβουλεύσεις για εξεύρεση αξιοπρεπών δομών
Σε μείωση τιμών ενοικίου και αγοράς προσδοκεί τα επόμενα χρόνια ο Πρόεδρος
Στο απόγειο η ονοματολογία στον ΔΗΣΥ για τις βουλευτικές-Αντιδράσεις εκ των έσω για πιθανή υποψηφιότητα Γιωργάλλα
Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα φωνάζει επειδή η ΕΕ δεν κάνει μέλος την Τουρκία-«Μπορείτε πλέον να είστε ο πιο ισχυρός»
«Επιβεβλημένη» θεωρεί η Βουλή την… luxury αναβάθμιση της καντίνας-Υπηρεσιακές οι αποφάσεις για ξενοδοχεία