Θέληση της Κυβέρνησης η διάσωση του Αγροκτήματος Γεροκηπιάς

Τον Δήμο Γεροσκήπου επισκέφτηκε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης. Μαζί με τον  Δήμαρχο Γεροσκήπου Μιχάλη Παυλίδη επισκέφτηκαν το Αγρόκτημα της Γεροκηπιάς για επί τόπου ανασκόπηση της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το κτιριακό σύμπλεγμα.
 
 
O Υπουργός Γεωργίας σε δηλώσεις του ανέφερε πως η σημερινή του παρουσία στο Αγρόκτημα της Γεροκηπιάς πρέπει να εκληφθεί και ως θέληση της Κυβέρνησης για την αναστήλωση και διατήρηση αυτού του ιστορικού χώρου, ο οποίος χρονολογείται από τον 17ο αιώνα. Ο συγκεκριμένος χώρος, είπε ο κ. Κουγιάλης, αποτελεί μέρος της αγροτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
 
 
“Το μήνυμα που θέλω να μεταφέρω από μέρος της Κυβέρνησης είναι ότι θα σταθούμε δίπλα σας, αφού μελετήσουμε την πρόταση που θα μας υποβάλεται, την οικονομική πρόταση και να είστε βέβαιοι ότι θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να σας βοηθήσουμε”, πρόσθεσε.
 
Ανέφερε πως σε συνεννόηση με τον Υπουργό Εσωτερικών θα είναι σε επαφή με το Δήμο Γεροσκήπου και θα δώσουν κάποιο ποσό –όπως ανακοίνωσε- για να ξεκινήσουν οι εργασίες της αναστήλωσης του Αγροκτήματος της Γερμανίνας. Από εκεί και πέρα, σημείωσε, θα εξεταστεί με ποιον τρόπο θα γίνει κατορθωτή η ένταξη αυτού του Αγροκτήματος ή η πρόταση του Δήμου σε ένα ανταγωνιστικό πρόγραμμα ή σε ένα από τα προγράμματα που υπάρχουν σήμερα στην Κυπριακή Δημοκρατία που αφορούν προγράμματα συγχρηματοδοτούμενα από ευρωπαϊκούς πόρους.
 
ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Δέσμευση Βουλής για εκσυγχρονισμό νομοθεσίας για ευημερία των ζώων
Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα Κύπρου για εγγραφή κουμανδαρίας σε Διεθνή Κατάλογο UNESCO
Βίντεο από την άφιξη του C-130 με τους 38 Κύπριους-Συνεχίζει την παροχή προξενικής αρωγής το ΥΠΕΞ
Πράσινο βουλής για εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας στον διορισμό επί δοκιμασία/αφυπηρέτηση διοικητικών του ΠΚ
Διαμαρτυρία ΕΚΥΣΥ έξω από το ΥΠΟΙΚ-Εγκρίθηκε υπόμνημα προς τον ΠτΔ
Πάνω από τις μισές πισίνες στην Κύπρο δεν έχουν άδεια λειτουργίας-Ζητά εκσυγχρονισμό η Βουλή
Επαναπατρίστηκαν 38 Κύπριοι από το Λίβανο-Προσγειώθηκε στη Λάρνακα το C-130
ΠτΔ: Προσήλωση για συνεργασία για ισότιμη απόλαυση δικαιωμάτων
Με πτήσεις τσάρτερ και θαλαμηγούς φθάνουν στην Κύπρο, βρετανοί που εγκαταλείπουν το Λίβανο
Σε εξέλιξη η εκκένωση Κυπρίων και Ελλαδιτών από το Λίβανο-Στη λίστα 60 πρόσωπα