Ξύπνησε το «τέρας» των τρελών αγελάδων

Οι ισπανικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι εντοπίστηκε ένα κρούσμα της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών (BSE), της γνωστής και ως "ασθένειας των τρελών αγελάδων" στην επαρχία της Καστίλης και Λεόν, στη βορειοδυτική Ισπανία, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Υγεία των Ζώων (OIE).
 
Σε ιατρικούς ελέγχους ρουτίνας εντοπίστηκε ένα θετικό δείγμα της άτυπης BSE τύπου L σε ιστό ενός ζώου που προέρχεται από ένα αγρόκτημα στο Ορκάχο Μεδιανέρο, κοντά στη Σαλαμάνκα. Η ανακοίνωση του OIE, ενός οργανισμού που εδρεύει στο Παρίσι, βασίζεται σε μια αναφορά του υπουργείου Γεωργίας της Ισπανίας.
 
Η σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών έπληξε πολλά ζώα ιδίως στη Βρετανία αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες τη δεκαετία του 1990. Μεμονωμένα κρούσματα των αποκαλούμενων "άτυπων" μορφών της έχουν εντοπιστεί τα τελευταία χρόνια και μπορεί να οδηγήσουν σε προσωρινές εμπορικές απαγορεύσεις.

Δειτε Επισης

Οριακή νίκη των Σοσιαλιστών του Σολτς και μεγάλη άνοδο της ακροδεξιάς δείχνουν τα exit poll
Η αντιπαράθεση με το Ισραήλ είναι πλέον μία μάχη χωρίς τέλος, διαμηνύει η Χεζμπολάχ-Νέα έκκληση των ΗΠΑ για διπλωματική επίλυση της κρίσης
Ο Τραμπ «έκοψε» αναμνηστικά ασημένια 100δόλαρα για την ενίσχυση της καμπάνιας του
Τουλάχιστον επτά νεκροί από νέο ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου στη Γάζα
Φρίκη στη Μαλαισία-Πάνω από 350 συλλήψεις για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών
Οι δρακόντειοι νόμοι των Ταλιμπάν «αγγίζουν» πλέον και τους άνδρες-«Αφήστε γένια, μην φοράτε τζιν, μην κοιτάτε άλλες γυναίκες»
Νέες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο-Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους μέλη της Χεζμπολάχ
Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Νετανιάχου-«Χτυπήσαμε τη Χεζμπολάχ με τρόπους που δεν μπορούσε να φανταστεί»
Απορρίπτει κατηγορηματικά εμπλοκή στους παγιδευμένους βομβητές στον Λίβανο ο πρόεδρος του Ισραήλ
Ο υποψήφιος της αριστεράς οδεύει σε προεδρική νίκη στη Σρι Λάνκα