“1η του Ιούνη του 2020 να γίνει κατορθωτή η πλήρης εφαρμογή του ΓεΣΥ”

Είναι μέσα από την κοινή προσπάθεια, που πρέπει να γίνει κατορθωτό να επιτύχουμε τη θεσμοθέτηση των νομοσχεδίων που απαιτούνται για το ΓεΣΥ, να προγραμματίσουμε τα επόμενα βήματα, έτσι ώστε τα χρονοδιαγράμματα που σε ομόφωνες αποφάσεις έχουμε πάρει με τους πολιτικούς ηγέτες να μπορέσουν να υλοποιηθούν, δήλωσε το βράδυ της Τρίτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μιλούσε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Προεδρικό για την Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Νοσημάτων. «Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από το Υπουργείο Υγείας και εν γένει την Κυβέρνηση για αντιμετώπιση των προβλημάτων στον τομέα της υγείας, τα αποτελέσματα δεν θα είναι ποτέ τα προσδοκώμενα εκτός εάν επιτέλους γίνει συνείδηση ότι πρέπει ή έφτασε η ώρα να εφαρμοστεί το Γενικό Σχέδιο Υγείας», ανέφερε, σημειώνοντας ότι εναπόκειται σε όλους.
 
 
«Δεν θα είναι επιτυχία της παρούσας κυβέρνησης – και θέλω να το ξεκαθαρίσω - γιατί είναι μια υπόθεση που έχει ξεκινήσει προ δεκαετιών, είναι μια νομοθεσία που είναι αρχικά θεσπισμένη από το 2001, είναι μελέτες που έγιναν από τις κατά καιρούς κυβερνήσεις που θα αξιοποιηθούν τώρα», συμπλήρωσε.
 
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «είναι επομένως μέσα από την κοινή προσπάθεια που πρέπει να γίνει κατορθωτό να επιτύχουμε τη θεσμοθέτηση των νομοσχεδίων που απαιτούνται, να προγραμματίσουμε τα επόμενα βήματα, έτσι ώστε τα χρονοδιαγράμματα που σε ομόφωνες αποφάσεις έχουμε πάρει με τους πολιτικούς ηγέτες να μπορέσουν να υλοποιηθούν».
 
«Την 1η του Ιούνη το 2019 να ξεκινήσει η εξωνοσοκομειακή φροντίδα, την 1η του Ιούνη του 2020, με ελαφρές ενδεχόμενα αποκλίσεις, να γίνει κατορθωτή η πλήρης εφαρμογή του ΓεΣΥ», είπε. Τότε και μόνο τότε, πρόσθεσε ο ίδιος, «πραγματικά θα μπορούμε να μιλούμε ότι πήραμε όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που σήμερα οι Κύπριοι ασθενείς αντιμετωπίζουν και που δεν είναι λίγα, είναι πολλά, τα γνωρίζουμε και είναι με αποφασιστικότητα που θα εργαστούμε για να τα αντιμετωπίσουμε, πιστεύω πάντα με την συνεργασία του συνόλου των κοινοβουλευτικών κομμάτων».
 
ΚΥΠΕ
 
 
 

Δειτε Επισης

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Δυσφορία Σκυλακάκη για ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν έχουν γίνει αυτά που περιμέναμε»
Ουστέλ: Χέρι-χέρι με την Τουρκία θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Η μετεξέλιξη Νομικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τα πρόσωπα κλειδιά για το μέλλον των θεσμών
Μια φωτογραφία η αφορμή για τα προβοκάτσια των Τούρκων στη Δερύνεια-Σε black list όσοι ήταν στην εκδήλωση
Λύση στο θέμα του καλωδίου έχει ο Τατάρ-Προτείνει ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία
Δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής του Συνοδικού Δικαστηρίου-Πρέπει να παραστούν οι μοναχοί
Εβδομήντα παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την πυρκαγιά σε κοιτώνα σχολείου στην Κένυα