Aρχίζει η δίκη της Έφης Ηροδότου –  Πρώτος μάρτυρας ο εξεταστής του θανατηφόρου

Έφθασε η ώρα για την έναρξη της πολύκροτης δίκης της Έφης Ηροδότου η οποία τον Δεκέμβριο του 2007 παρέσυρε στον θάνατο τον άτυχο 17χρονο Αιμίλιο Ιωάννου και δέκα χρόνια μετά κάθεται ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου για  το θανατηφόρο δυστύχημα.  

Η προηγούμενη δικάσιμος είχε αναβληθεί καθώς ο συνήγορος υπεράσπισης της μέχρι πρότινος Νο1 καταζητούμενης ζήτησε χρόνο για να μελετηθεί το μαρτυρικό υλικό, μέσα από το οποίο, όπως ισχυρίστηκε, απουσίαζαν σημαντικά έγγραφα.

Κατά τη σημερινή διαδικασία η οποία ξεκινάει στις 12 και 30, αναμένεται να καταθέσει ο πρώτο μάρτυρας κατηγορίας ο οποίος ήταν ο εξεταστής του θανατηφόρου δυστυχήματος.

Στην 30χρονη απαγγέλθηκαν  δύο κατηγορίες, που αφορούν πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης πράξης και μη συμμόρφωση σε φώτα τροχαίας, στις οποίες η Έφη Ηροδότου αρνήθηκε ενοχή.

Oι γονείς της Έφης Ηροδότου δικάζονται ξεχωριστά και κατά την προηγούμενη δικάσιμο, η κατηγορούσα αρχή έφερε στην Κύπρο τον Σέρβο ο οποίος τότε είχε ψευδομαρτυρήσει, με σκοπό να αμφισβητηθεί η μαρτυρία της γυναίκας που ήταν αυτόπτης μάρτυρας και είδε την 30χρονη να περνάει τον κόκκινο σηματοδότη.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η Έφη Ηροδότου όσο και οι γονείς της ισχυρίστηκαν ότι δεν γνώριζαν ότι ήταν καταζητούμενοι ενώ η 30χρονη παρουσίασε χαρτιά με τα οποία έδειχνε ότι ζούσε μια φυσιολογική ζωή στην Ελλάδα χωρίς να κρύβεται αφού συστηνόταν με το όνομα της και ότι ήταν καθηγήτρια κατηχητικού.

Δειτε Επισης

Ποινή φυλάκισης σε 26χρονο για διάρρηξη πρατηρίου
Από Αρχιμανδρίτες απλοί μοναχοί-Η ανακοίνωση του Συνοδικού για το σκάνδαλο Αββακούμ
Αγοράκι παρασύρθηκε από όχημα στην Πάφο-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Τροχαίο ατύχημα στη Λευκωσία-Όχημα παρέσυρε πεζό
Βαριά καμπάνα σε 49χρονο οδηγό-Φυλάκιση, βαθμοί ποινής και στέρηση άδειας
Εκτίμηση Ντενβίζ για σφετερισμό-«Δεν θα έχουν αποτέλεσμα οι αγωγές»
Καθαιρέθηκαν οι Αρχιμανδρίτες Νεκτάριος και Πορφύριος-Προστέθηκαν δυο νέες κατηγορίες
Κατοχύρωση των Συμβασιούχων Ειδικών Αστυνομικών ζητούν οι Βουλευτές
Διαζύγιο Κυβέρνησης με ανάδοχο εταιρεία για το ejustice-Στη ζυγαριά τα σενάρια για την επόμενη μέρα
Καλούνται να ανατρέψουν τα δεδομένα Αρναούτης και Σταύρου-Οι προτεραιότητες και οι ενδεχόμενες ανακατατάξεις