Πώς το Γιουρόπα Λιγκ στέλνει απευθείας στο Τσάμπιονς Λιγκ

Η τρέχουσα σεζόν του Γιουρόπα Λιγκ είναι η τρίτη που η ομάδα που θα κερδίσει το βαρύτιμο τρόπαιο θα έχει την ευκαιρία να λάβει μέρος στα πλέι οφ ή απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
 
Εδώ και τρία χρόνια, η ομάδα που κατακτά το Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη σεζόν συμμετέχει ξανά στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ανεξαρτήτως τι θα κάνει στο πρωτάθλημα της χώρας της.
 
Ο κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ παίρνει την ευκαιρία να ξεκινήσει από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ – εννοείται εφόσον δεν πήρε καλύτερο εισιτήριο μέσω του ντόπιου πρωταθλήματος.
 
Υπάρχει, όμως, περίπτωση η ομάδα που θα πάρει το Γιουρόπα Λιγκ να ξεκινήσει την πορεία της από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό θα γίνει εάν η ομάδα που θα κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ, θα έχει ήδη εξασφαλισμένη θέση τους ομίλους μέσω του εγχώριου πρωταθλήματός της.
 
Επωφελήθηκε η Σεβίλλη
Τις προηγούμενες δύο χρονιές που εφαρμόστηκε αυτό, επωφελήθηκε η Σεβίλλη. Η ισπανική ομάδα κατακτώντας τον τίτλο στο Γιουρόπα Λιγκ, ξεκίνησε τις επόμενες σεζόν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
 
Τη σεζόν 2014-15 αν και τερμάτισε πέμπτη στο ισπανικό πρωτάθλημα, την επόμενη περίοδο έπαιξε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, λόγω της κατάκτησης του Τσάμπιονς Λιγκ από την Μπαρτσελόνα.
 
Το ίδιο έγινε και το 2015-16, όταν η Σεβίλλη και πάλι πήρε ευρωπαϊκό τίτλο, με την Ρεάλ αυτή τη φορά να στέφεται πρωταθλήτρια Ευρώπης στέλλοντας, για την επόμενη σεζόν, στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τους Ανδαλουσιανούς που είχαν τερματίσει στην έβδομη θέση του ισπανικού πρωταθλήματος.

Δειτε Επισης

Υπέροχοι Άνθρωποι: Η Ντίνα Σάββα έχει το dream job κάνοντας αυτό που αγαπά (video)
Υπέροχοι Άνθρωποι: Για τον Αντώνη Τζιαρρίδη η τέχνη είναι ο κόσμος (video)
Ένα αντίο στην πεντάχρονη Χρύσω… «Χάνεις το μωρό σου, χάνεις μέρος της ζωής σου»
Υπέροχοι Άνθρωποι: Η Μαργαρίτα Grether εμπνέει ως εκπαιδεύτρια windsurfing και SUP (video)
Υπέροχοι Άνθρωποι: H Χριστιάνα Παναγιώτου Μαυρή αφιέρωσε τη ζωή της στην εκπαίδευση (video)
Υπέροχοι Άνθρωποι: Παύλος Χαραλάμπους, ο σεφ που αφιερώθηκε στην τέχνη της μαγειρικής
Υπέροχοι Άνθρωποι: Bασίλεια Αναξαγόρου, με οδηγό την τέχνη (video)
Υπέροχοι Άνθρωποι: Mαριτίνα Κουκουμά, η μαθήτρια που εμπνέεται από τη ζωή
Ο κ. Ανδρέας και η κα. Μηλιά οι μοναδικοί Ελληνοκύπριοι στον Άγιο Ανδρόνικο-«Δαμέ εν ο τόπος μας»
«Μεταξύ του θανάτου και της ζωής ήταν η κυρά Φροσύνη… Ήταν δεύτερη μάνα που μας φρόντιζε»