Δεν επαναδιεκδικεί ο Κωστής Ευσταθίου-Σιζόπουλος vs Διομήδους για την προεδρία

Σε προεκλογικούς ρυθμούς ενόψει του Εκλογικού Συνεδρίου του Κινήματος που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου εισήλθε ουσιαστικά από σήμερα η ΕΔΕΚ με την υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις θέσεις στην ανώτατη ηγετική πυραμίδα του κόμματος.
 

Πέραν της υποψηφιότητας του Γενικού Γραμματέα της ΔΕΟΚ Διομήδη Διομήδους για την θέση του προέδρου-η οποία έγινε ούτως ή άλλως προ ημερών γνωστή-.αίσθηση προκαλεί η μη υποβολή υποψηφιότητας από μέρους του αναπληρωτή προέδρου και βουλευτή της ΕΔΕΚ, Κωστή Ευσταθίου, ο οποίος δεν θα επαναδιεκδικήσει το αξίωμα που σήμερα κατέχει.   

Σημειώνεται πως ο Κωστής Ευσταθίου είναι αδερφός του τέως Κεντρικού Οργανωτικού Γραμματέα, Γιάννου Ευσταθίου, ο οποίος προ μερικών εβδομάδων υπέβαλε την παραίτησή του, επικαλούμενους προσωπικούς λόγους.

Από τους διεκδικητές της θέσης του αναπληρωτή προέδρου ξεχωρίζει η υποψηφιότητα της νυν αντιπροέδρου Μαρίας Βασιλειάδου, αλλά και του νυν Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, Χρυσού Τουλούπη.
 
Ο κ. Τουλούπης, κατά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές είχε ουσιαστικά εξαγγείλει υποψηφιότητα για τη δημαρχία της Αθηένου, την οποία ωστόσο στη συνέχεια απέσυρε ως αποτέλεσμα της απροθυμίας της Τοπικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ να τον υποστηρίξει, στο πλαίσιο της συνεργασίας που ανέπτυξαν σε αρκετούς δήμους τα δύο κόμματα.

Σε ό,τι αφορά τον πρώην υπουργό Παιδείας και πρώην βουλευτή Ανδρέα Φιλίππου, ο οποίος επίσης διεκδικεί τη θέση του αναπληρωτή προέδρου, έπειτα από την παραίτηση του Γιάννου Ευσταθίου ασκεί καθήκοντα Κεντρικού Οργανωτικού Γραμματέα.

Αναφορικά με τις αντιπροεδρίες, διεκδικίσιμες από τέσσερις υποψηφίους είναι και οι δύο θέσεις, καθότι η Μαρία Βασιλειάδου, όπως έχει προαναφερθεί, διεκδικεί τη θέση του αναπληρωτή προέδρου, ενώ η μία θέση παραμένει κενή μετά την προ σχεδόν ενός χρόνου(σ.σ. μετά τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Μάη) παραίτηση του μέχρι τότε αντιπροέδρου, Μαρίνου Θεοδώρου.   

Με την ολοκλήρωση της σημερινής διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων, τις θέσεις στην ανώτατη ηγετική πυραμίδα της ΕΔΕΚ διεκδικούν:


Θέση Προέδρου:
*Μαρίνος Σιζόπουλος
*Διομήδης Διομήδους
 
Θέση Αναπληρωτή Προέδρου:
*Μαρία Βασιλειάδου
*Χρύσος Τουλούπης
*Ανδρέας Φιλίππου
*Ξένιος Ξενοφώντος
 
Δύο θέσεις Αντιπροέδρων
*Ηλίας Μυριάνθους
*Ελενα Λυμπουρή
*Λευτέρης Ανδρέου
*Έλενα Περικλέους
 

 

Δειτε Επισης

Χάθηκαν από την Κυριακή τα ίχνη του 64χρονου Χριστάκη Χριστοδούλου (pic)
Πέραν των 80 έργων για τη Λευκωσία κόστους άνω του ενός δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο ΠτΔ
Ξεκαθαρίζει το Τμ. Περιβάλλοντος για τους πύργους στη Λάρνακα-«Δεν γνωμοδοτεί βάσει του ποιος είναι ο αιτητής»
Απομακρύνθηκαν τουλάχιστον 50.000 πολίτες στην Τουρκία-Μάχη με τις φλόγες, καταστράφηκαν σπίτια
Και όμως ο Καπηλιώτης δικαίωσε την Ανδριάνα και όλους τους πολίτες, εκθέτοντας το Σώμα που υπηρετούσε
Σε πνιγμό εντός ύδατος φαίνεται να οφείλεται ο θάνατος 28χρονου στη Γεροσκήπου
Καρατομήθηκε η Ντόρια Βαρωσιώτου που εξέδωσε το πόρισμα για Θανάση, απολύθηκε από το Δικαστικό Σώμα-Απόφαση με σκιές
ΒΙΝΤΕΟ: Εικόνες αποκάλυψης από την καταστροφική πυρκαγιά στην Τουρκία-Στάχτη έγιναν ολόκληρες περιοχές
Πρόταση νόμου για δημιουργία νέου ενιαίου επαγγελματικού συνταξιοδοτικού σχεδίου για αξιωματούχους
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στα Λατσιά ο 16χρονος Κύπρος (pic)