Από διακοπή σε διακοπή η δίκη της Έφης Ηροδότου – Όλες οι εξελίξεις

Ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη της Έφης Ηροδότου η οποία τον Δεκέμβριο του 2007 παρέσυρε στον θάνατο τον άτυχο 17χρονο Αιμίλιο Ιωάννου και δέκα χρόνια μετά κάθεται ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου για  το θανατηφόρο δυστύχημα.  

Ο συνήγορος υπεράσπισης της 30χρονης αρχικά ζήτησε χρόνο από το δικαστήριο για να ετοιμαστεί και η δικαστής διέκοψε την διαδικασία για 30 λεπτά προκειμένου να μελετήσει το μαρτυρικό υλικό.

Μετά την διακοπή ο δικηγόρος της Έφης Ηροδότου, Κρίς Τριανταφυλλίδης, ζήτησε όπως η δίκη αναβληθεί και διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα, γεγονός που έφερε την αντίδραση της κατηγορούσαν αρχής η οποία του τόνισε ότι «η επανεκδίκαση της υπόθεσης είναι μια νέα δίκη».

Ωστόσο ο κ. Τριανταφυλλίδης, επέμενε στο αίτημα του ζητώντας αναβολή στη δίκη, όπως ανέφερε θα αποστείλει νομικό ερώτημα στο Ανώτατο δικαστήριο, εάν ο ορισμός της νέας δίκης δεσμεύει το δικαστήριο με τις προηγούμενες αποφάσεις.

Ο δικαστής του ανέφερε ότι θα έπρεπε να το αναφέρει από προηγουμένως και στη συνέχεια ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε διακοπή για 30 λεπτά προκειμένου να παρουσιάσει στο δικαστήριο συγκεκριμένη νομολογία που θα ενισχύει τις αναφορές του.

Η διαδικασία έχει διακοπή για δεύτερη φορά.

Υπενθυμίζεται ότι και η προηγούμενη δικάσιμος είχε αναβληθεί καθώς ο συνήγορος υπεράσπισης της μέχρι πρότινος Νο1 καταζητούμενης ζήτησε χρόνο για να μελετηθεί το μαρτυρικό υλικό, μέσα από το οποίο, όπως ισχυρίστηκε, απουσίαζαν σημαντικά έγγραφα.

Στην 30χρονη απαγγέλθηκαν  δύο κατηγορίες, που αφορούν πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης πράξης και μη συμμόρφωση σε φώτα τροχαίας, στις οποίες η Έφη Ηροδότου αρνήθηκε ενοχή.

Oι γονείς της Έφης Ηροδότου δικάζονται ξεχωριστά και κατά την προηγούμενη δικάσιμο, η κατηγορούσα αρχή έφερε στην Κύπρο τον Σέρβο ο οποίος τότε είχε ψευδομαρτυρήσει, με σκοπό να αμφισβητηθεί η μαρτυρία της γυναίκας που ήταν αυτόπτης μάρτυρας και είδε την 30χρονη να περνάει τον κόκκινο σηματοδότη.

Δειτε Επισης

Εξάψαλμος μοναχών μετά την καθαίρεση-«Η πέτρα του σκανδάλου ήταν ο ίδιος ο Μητροπολίτης και ο Βαρνάβας»
Στο Μακάρειο αλλά εκτός κινδύνου το αγοράκι που παρασύρθηκε στην Πάφο
Την ανέκοψαν για έλεγχο και βρήκαν στο όχημά της αδασμολόγητα τσιγάρα-Χειοπέδες σε 63χρονη
Ποινή φυλάκισης σε 26χρονο για διάρρηξη πρατηρίου
Από Αρχιμανδρίτες απλοί μοναχοί-Η ανακοίνωση του Συνοδικού για το σκάνδαλο Αββακούμ
Αγοράκι παρασύρθηκε από όχημα στην Πάφο-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Τροχαίο ατύχημα στη Λευκωσία-Όχημα παρέσυρε πεζό
Βαριά καμπάνα σε 49χρονο οδηγό-Φυλάκιση τριών μηνών για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης
Εκτίμηση Ντενβίζ για σφετερισμό-«Δεν θα έχουν αποτέλεσμα οι αγωγές»
Καθαιρέθηκαν οι Αρχιμανδρίτες Νεκτάριος και Πορφύριος-Προστέθηκαν δυο νέες κατηγορίες