Προς καθυστέρηση για αποφυγή διαμαρτυριών η επίσκεψη Τραμπ στη Βρετανία

Στις αρχές Οκτωβρίου φέρεται να μετατίθεται η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη Βρετανία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Sun.
 
Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, ο Αμερικανός Πρόεδρος συμφώνησε κατά τη διάρκεια πρόσφατης τηλεφωνικής επικοινωνίας του με την Τερέζα Μέι ότι θα ήταν καλύτερο η επίσκεψη να γίνει κάποια στιγμή που θα είναι περιορισμένες οι ευκαιρίες αντιδράσεων από πολιτικούς.
 
Οι ημερομηνίες που φέρονται να έχουν συζητηθεί είναι το διάστημα από 5 έως 8 Οκτωβρίου, αμέσως μετά από το ετήσιο συνέδριο του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος και σε μια εβδομάδα που το κοινοβούλιο θα είναι κλειστό.
 
Αυτό σημαίνει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δε θα μπορέσει να μιλήσει στα μέλη και των δύο βρετανικών βουλών στην ιστορική αίθουσα του Westminster Hall, ένα ενδεχόμενο στο οποίο αντιτάχθηκαν ρητώς ο Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκαου και πολλοί βουλευτές, φέρνοντας σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση.
 
Η ομιλία στο Westminster Hall θεωρείται η ύψιστη τιμή για επίσημους προσκεκλημένους της βασίλισσας Ελισάβετ και μέχρι στιγμής έχει επιφυλαχθεί για ηγέτες όπως ο Σαρλ ντε Γκωλ, ο Νέλσον Μαντέλα και ο Μπαράκ Ομπάμα.
 
Ανώτερη κυβερνητική πηγή που επικαλείται η Sun αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Τραμπ θέλει να επισκεφθεί τη Βρετανία φέτος, «αλλά θέλει να έχει πρώτα μειωθεί λίγο η ένταση».
 
Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να γίνεται λόγος για αναβολή της επίσκεψης λόγω φόβων για τις αντιδράσεις από τη στιγμή που ούτως ή άλλως καμία ημερομηνία δεν έχει ακόμα συμφωνηθεί.
 
Οι αρχικές πληροφορίες τοποθετούσαν την επίσκεψη Τραμπ στις αρχές του καλοκαιριού, ενώ στη συνέχεια διέρρευσε ότι η κυβέρνηση εξέταζε την πιθανότητα πραγματοποίησής της στις αρχές του φθινοπώρου, πριν επανασυγκληθεί το κοινοβούλιο μετά από τις θερινές διακοπές.


ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον 7 νεκροί από νέο ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου στη Γάζα
Οι δρακόντειοι νόμοι των Ταλιμπάν «αγγίζουν» πλέον και τους άνδρες-«Αφήστε γένια, μην φοράτε τζιν, μην κοιτάτε άλλες γυναίκες»
Νέες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο-Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους μέλη της Χεζμπολάχ
Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Νετανιάχου-«Χτυπήσαμε τη Χεζμπολάχ με τρόπους που δεν μπορούσε να φανταστεί»
Απορρίπτει κατηγορηματικά εμπλοκή στους παγιδευμένους βομβητές στον Λίβανο ο πρόεδρος του Ισραήλ
Ο υποψήφιος της αριστεράς οδεύει σε προεδρική νίκη στη Σρι Λάνκα
Κατάρρευση διώροφου κτιρίου στην Ιταλία-Νεκρή 4χρονη, αγωνία για ένα ακόμη παιδί και μία μητέρα
Πυροβολισμοί στην Αλαμπάμα-Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες
Το Bayesian πιστεύεται πως έχει χρηματοκιβώτια με ευαίσθητα δεδομένα «που ενδιαφέρουν ξένες κυβερνήσεις»
Κατάρριψη 71 ρωσικών drones στη διάρκεια της νύχτας αναφέρει η Ουκρανία