Απαλλαγή ευάλωτων μαθητών από τέλη συμμετοχής στις Παγκύπριες

Συνεχίζεται και φέτος το μέτρο για απαλλαγή των μαθητών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες από την υποχρέωση καταβολής των τελών συμμετοχής στις Παγκύπριες Εξετάσεις, καθώς και των τελών έκδοσης Απολυτηρίου και Αποδεικτικού Απόλυσης.
 
Την απόφαση έλαβε σήμερα, Τετάρτη, το Υπουργικό Συμβούλιο και από το μέτρο θα επωφεληθεί ένας αριθμός 935 τελειόφοιτων μαθητών Μέσης Εκπαίδευσης κατά μέγιστο. Οι 699 είναι μαθητές της Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και 236 είναι μαθητές της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
 
Η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τελών περιλαμβάνει τους μαθητές των οποίων οι οικογένειες είναι λήπτες δημοσίου βοηθήματος, Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος καθώς και αυτούς που λαμβάνουν δωρεάν πρόγευμα.
 
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού «σταθερά προσηλωμένο στην παροχή ίσων ευκαιριών μάθησης και ανέλιξης σε όλους τους μαθητές», έκρινε ως απαραίτητη την επέκταση και φέτος του μέτρου αυτού, υποβάλλοντας σχετική πρόταση που εγκρίθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο. Αναφέρεται τέλος ότι μέρος του κόστους των Παγκύπριων Εξετάσεων θα καλυφθεί από το ίδιο το Υπουργείο, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα μέτρα στήριξης των μαθητών.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Στις φλόγες διαμέρισμα στη Λακατάμια-Στο σημείο η Πυροσβεστική Υπηρεσία
«Με μαχαίρωσε ο πατέρας μου», φώναζε ο 45χρονος γιος αφού χτυπήθηκε από τον 71χρονο
Ζελενσκι: Θα πάω την Πέμπτη στην Τουρκία, περιμένουμε πλήρη και γενική κατάπαυση πυρός
ΒΒC: O Πούτιν ίσως ζήτησε απευθείας συνομιλίες με την Ουκρανία για να διασπάσει το μέτωπο ΗΠΑ και Ευρώπης
Επίσκεψη Προέδρου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας-«Αποτελεί πρότυπο νοσηλευτικού ιδρύματος»
Έτοιμος να στηρίξει την υποψηφιότητα Αναστασίου ο Χαννίδης-Θέτει ως προϋπόθεση την αποκατάσταση διαγραφέντων
Τερματισμό συνεργασίας Κύπρου-Ισραήλ ζήτησαν διαδηλωτές υπέρ Παλαιστινίων
Τιμήθηκαν 250 πολύτεκνες μάνες-«Η Κύπρος αλλάζει και η Μάνα επιτέλους στηρίζεται»
Με μία μαχαιριά σκότωσε τον γιο του ο 71χρονος-«Πάλευε να τον σώσει από τα ναρκωτικά»
Σκέψεις για τριπλή απόσυρση στην ΕΔΕΚ-Το παρασκήνιο των διαβουλεύσεων με τον Νίκο Αναστασίου