Βαρύτατες οι πολιτικές ευθύνες Αναστασιάδη για τον Ρίκκο, λέει το ΑΚΕΛ

Η ανακοίνωση από το Δικαστήριο της επιβολής της ποινής φυλάκισης για 3,5 χρόνια στον τέως Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ολοκληρώνει μια διαδικασία την οποία ο Κυπριακός λαός παρακολουθεί εμβρόντητος και συγκλονισμένος εδώ και αρκετούς μήνες, σημείωσε σήμερα, σε γραπτή του δήλωση, ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.
 
Για πρώτη φορά, λέει ο κ. Στεφάνου, έχουμε καταδίκη αξιωματούχου τέτοιας θεσμικής σημασίας και εμβέλειας και για τόσο σοβαρά αδικήματα.
 
Ο κ. Ερωτοκρίτου  καταδικάστηκε για τα αδικήματα του δεκασμού, της δωροληψίας, της διαφθοράς και της συνωμοσίας τη στιγμή που κανονικά θα έπρεπε να ήταν ο θεματοφύλακας της δικαιοσύνης, αναφέρεται στη δήλωση του εκπροσώπου τύπου του ΑΚΕΛ.
 
“Με την ιδιότητα του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα ο κ. Ερωτοκρίτου χειρίστηκε σημαντικές ποινικές υποθέσεις και διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο σε μερικές από αυτές,  γεγονός το οποίο, για ένα κράτος δικαίου, εξ’ αντικειμένου δημιουργεί σοβαρότατες προεκτάσεις, ηθικές και νομικές”, προστίθεται.
 
Γι’ αυτή τη θλιβερή εξέλιξη βαρύτατες πολιτικές ευθύνες, σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου, “φέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τις οποίες οφείλει στον κυπριακό λαό να τις αναλάβει”.
 
“Εκ των πραγμάτων η επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη αποδείχθηκε κάκιστη. Γι’ αυτή του την επιλογή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προειδοποιήθηκε από διάφορους, μεταξύ των οποίων και το κόμμα μας, όχι μια αλλά μερικές φορές. Δυστυχώς, ο κ. Αναστασιάδης όχι μόνο επέλεξε να ξοφλήσει προεκλογικές υποχρεώσεις, αντί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του δημοσίου συμφέροντος, αλλά και αργότερα όταν η ποινική ανάκριση που διέταξε ο Γενικός Εισαγγελέας οδηγούσε στην κατεύθυνση της δίωξης του κ. Ερωτοκρίτου, οι αντιδεοντολογικές παρεμβάσεις του Προέδρου τον άφησαν ανεπανόρθωτα εκτεθειμένο. Ήταν τότε που ο Γενικός Εισαγγελέας είχε απευθυνθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το γνωστό «Ντροπή»”, καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Στεφάνου.

Δειτε Επισης

Εξάψαλμος μοναχών μετά την καθαίρεση-«Η πέτρα του σκανδάλου ήταν ο ίδιος ο Μητροπολίτης και ο Βαρνάβας»
Στο Μακάρειο αλλά εκτός κινδύνου το αγοράκι που παρασύρθηκε στην Πάφο
Την ανέκοψαν για έλεγχο και βρήκαν στο όχημά της αδασμολόγητα τσιγάρα-Χειοπέδες σε 63χρονη
Ποινή φυλάκισης σε 26χρονο για διάρρηξη πρατηρίου
Από Αρχιμανδρίτες απλοί μοναχοί-Η ανακοίνωση του Συνοδικού για το σκάνδαλο Αββακούμ
Αγοράκι παρασύρθηκε από όχημα στην Πάφο-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Τροχαίο ατύχημα στη Λευκωσία-Όχημα παρέσυρε πεζό
Βαριά καμπάνα σε 49χρονο οδηγό-Φυλάκιση τριών μηνών για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης
Εκτίμηση Ντενβίζ για σφετερισμό-«Δεν θα έχουν αποτέλεσμα οι αγωγές»
Καθαιρέθηκαν οι Αρχιμανδρίτες Νεκτάριος και Πορφύριος-Προστέθηκαν δυο νέες κατηγορίες