Η συνεργασία ΕΕ-ΗΠΑ πρέπει να συνεχιστεί, το μήνυμα Αβρααμόπουλου

Οι απειλές για την ασφάλεια που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ είναι κοινές, η απάντησή τους πρέπει να είναι κοινή, η υφιστάμενη, απτή συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας πρέπει να συνεχισθεί και να ενδυναμωθεί και η ανταλλαγή πληροφοριών είναι το ισχυρότερο εργαλείο  σε αυτή την προσπάθεια.    
 
Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα που μετέφερε στις ΗΠΑ ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας  Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Κέλι στην Ουάσινγκτον. Ο Επίτροπος υπογράμμισε στον Αμερικάνο ομόλογό του ότι  η τρέχουσα προσφυγική κρίση είναι μια παγκόσμια πρόκληση την οποία ΕΕ και ΗΠΑ πρέπει να αντιμετωπίσουν μαζί.
 
"Μετά από αυτή την παραγωγική και φιλική πρώτη συζήτηση, προσβλέπω στη συνέχιση της στενής συνεργασίας με τη νέα διοίκηση προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτές τις παγκόσμιες προκλήσεις από κοινού, και ταυτόχρονα να διατηρήσουμε και να εμβαθύνουμε τους ιστορικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ. Η συνεργασία αυτή μας καθιστά πιο ισχυρούς και απαντά στις ανησυχίες των πολιτών μας", σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος.
 
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος είχε επίσης σύντομη συζήτηση με τον Reince Priebus, επικεφαλής του προσωπικού του Λευκού Οίκου, ενώ θα συναντηθεί αργότερα με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Μάικλ Φλιν, και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη όπου και θα έχει συνάντηση με τον Σύμβουλο Εθνικής Κυβερνοασφάλειας του Λευκού Οίκου Ρούντι Τζιουλιάνι.

Δειτε Επισης

Σαράντα εννέα πτώματα εκτάφηκαν από ομαδικό τάφο στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στη Γάζα
Παράσιτο έφαγε μέρος του εγκεφάλου του Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ
ΒΙΝΤΕΟ: Έφτασε στη Μασσαλία η Ολυμπιακή φλόγα-Εντυπωσιακό σόου υποδοχής
Σφοδρές μάχες Ισραήλ και Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο-Κλιμακώνεται η ένταση στην περιοχή
Δυο ξένοι στην ίδια πόλη-Χάρι και Κάρολος σε απόσταση τριών χιλιομέτρων αλλά δεν συναντήθηκαν
Συνεχίζεται το χάος στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ-Εκκενώθηκε από την Αστυνομία καταυλισμός
Απελπιστική η κατάσταση στη Γάζα-Το μεγαλύτερο μαιευτήριο σταμάτησε να δέχεται ασθενείς
Πρόστιμο 512 ευρώ στην Γκρέτα Τούνμπεργκ-Απέκλεισε την είσοδο του κοινοβουλίου της Σουηδίας
ΒΙΝΤΕΟ: Βυθίστηκε το αεροδρόμιο του Πόρτο Αλέγκρε στη Βραζιλία-Στους 100 οι νεκροί
Μετά τη Μόσχα και το Κίεβο επιστρατεύει καταδίκους για τον πόλεμο