Ματ, ο ξεχασμένος σταρ που στάζει μέλι για τον Κάρβερ

Αφιέρωμα στον Ματ Νταρμπισάιαρ που διαπρέπει με την Ομόνοια κάνει η αγγλική «Dailymail». Ο τίτλος του κειμένου είναι: «Πως ο ξεχασμένος σταρ της Εθνικής Αγγλίας U-21 έχει ανατρέψει τη ζωή του και έγινε ο κορυφαίος Άγγλος επιθετικός στην Ευρώπη».
 
«Το περασμένο καλοκαίρι πήρε την απόφαση να μετακομίσει, μαζί με την οικογένεια του, στην Κύπρο, 3000 μίλια μακριά από το σπίτι του για χάρη της Ομόνοιας. Και μέχρι στιγμής η απόφαση τον δικαιώνει με τα 21 γκολ του (18 στο πρωτάθλημα) ξεπερνώντας τους Κέιν, Ντεφόο, Βάρντι, Στάριτζ και Ρούνεϊ!» σημειώνεται ανάμεσα σε άλλα στο αφιέρωμα της αγγλικής ιστοσελίδας.
 
Φιλοξενούνται και δηλώσεις του Άγγλου επιθετικού, ο οποίος μιλά  με τα καλύτερα λόγια για τον προπονητή της ομάδας, Τζον Κάρβερ.
 
 «Τα στατιστικά λένε ότι είμαι στην καλύτερη κατάσταση της ζωής μου».
 
«Ο Τζον Κάρβερ μου έδωσε την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται κάθε σκόρερ. Ξέρει πως το είδωλό μου ήταν ο Άλαν Σίρερ και με κάθε ευκαιρία τον αναφέρει στην προπόνηση αφού είχε δουλέψει μαζί του. Ο Τζον είναι εξαιρετικός διαχειριστής χαρακτήρων, κάτι που πάει να φύγει απ' το ποδόσφαιρο. Ξέρει πότε να βάλει ένα χέρι στον ώμο σου και πότε να σε πιέσει. Το χρειάζομαι αυτό ως παίκτης και είμαι σίγουρος ότι χιλιάδες άλλοι ποδοσφαιριστές νιώθουν το ίδιο».
 
 
 
«Λάτρευα να παίζω στην Αγγλία αλλά όταν ήρθε η Ομόνοια, άρπαξα την ευκαιρία. Έπαιξα στο παρελθόν στην Ελλάδα και ήξερα πως ο τρόπος ζωής θα ήταν τέλειος. Και το επίπεδο του ποδοσφαίρου είναι καλύτερο από αυτό που πιστεύει ο κόσμος».
 
«Είναι πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Είναι πιο τεχνικό από τη Championship, που είναι περισσότερο σαν το μπάσκετ (ασταμάτητος ρυθμός). Το τέμπο είναι πιο αργό εδώ, θα τα βρούμε σκούρα αν αγωνιστούμε στη Championship με το δικό τους στυλ, αλλά αν έρθουν οι ομάδες εκείνες στην Κύπρο θα δυσκολευτούν πολύ».
 
«Αν χρειαζόταν να δώσω μία συμβουλή σε κάποιο Άγγλο ποδοσφαιριστή που σκέφτεται να αγωνιστεί στο εξωτερικό, θα του έλεγα να αρπάξει την ευκαιρία. Είναι σύντομη η καριέρα μας, όποτε γιατί όχι;».
 
Στο ρεπορτάζ σημειώνεται η αναφορά του Νταρμπισάιαρ ότι ο τεχνικός διευθυντής Νίκος Νταμπίζας κάνει τα πάντα προκειμένου να είναι εχαριστημένος ο παίκτης.
 
Δείτε ΕΔΩ το αφιέρωμα των Άγγλων.