Πρέπει να ανοίξουν τα οδοφράγματα Δερύνειας-Απλικίου, λέει ο Ακιντζί

Τα σημεία διέλευσης Δερύνειας και Απλικίου πρέπει να ανοίξουν τα συντομότερο δυνατόν, είπε ο ηγέτης των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί, εκφράζοντας την άποψη ότι για να γίνει αυτό πρέπει οι εργασίες να εντατικοποιηθούν και από τις δύο πλευρές. Ο κ. Ακιντζί μετά την επίσκεψη και ενημέρωση που έτυχε στην περιοχή Δερύνειας για την πορεία των εργασιών για την διάνοιξη του εκεί οδοφράγματος χθες επισκέφτηκε την περιοχή Απλίκι, όπου και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών.
 
Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο, σε δηλώσεις του ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι η απόφαση για τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων Δερύνειας και Απλικίου λήφθηκε πριν από ένα χρόνο σε πολιτικό επίπεδο, στην αρχή αντιμετωπίστηκαν αρκετά προβλήματα, τα οποία χρειάστηκε χρόνος για να αντιμετωπιστούν.
 
 
Πρόσθεσε ότι “το UNDP έχει ολοκληρώσει τις εργασίες που του αναλογούσαν, φτάσαμε στη φάση των προσφορών και αυτές κατοχυρώθηκαν και άρχισαν οι εργασίες, αλλά παρά τη δουλειά που έγινε από ό,τι φαίνεται υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν”. Ανέφερε ακόμα ότι η ε/κ πλευρά πρέπει να ολοκληρώσει εργασίες που αφορούν 2,5 χιλιόμετρα δρόμου, ενώ υπάρχουν ακόμα τα σημεία για τη στέγαση της “αστυνομίας” και του “τελωνείου” για τα οποία θα χρειαστεί χρόνος, όπως είπε.
 
Η διάνοιξη των δύο οδοφραγμάτων θα επηρεάσει θετικά και τις δύο πλευρές, σημείωσε ο κ. Ακιντζί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι “οι κάτοικοι των δύο περιοχών αυτό ζητούν. Για τη διάνοιξη τους πρέπει να ολοκληρωθούν σύντομα οι εργασίες και στις δύο πλευρές”. Είπε ακόμα ότι δεν θέλει να δώσει ημερομηνία κατά την οποία θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και πως αν πει ότι εντός δύο – τριών μηνών αυτά τα οδοφράγματα θα ανοίξουν “τότε δεν θα είναι ρεαλιστική η θέση μου”.
 

Δειτε Επισης

Ερχιουμάν: Η επιλογή είναι μεταξύ ομοσπονδίας και αδιεξόδου, όχι λύσης δύο κρατών
Τέλη Νοεμβρίου η δεύτερη διακυβερνητική σύνοδος Κύπρου και Ελλάδας
Συνεχίζουμε τον αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση επαναβεβαίωσε η ΠτΔ στα εγκαίνια έκθεσης στην Αθήνα
Οι συλλήψεις για σφετερισμό συνεχίζουν να συζητούνται εκτενώς στα κατεχόμενα
Πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης τον Οκτώβριο επιβεβαίωσαν τα Ηνωμένα Έθνη
Επικαιροποίησαν την απόφαση τους για GSI οι ρυθμιστικές αρχές
Βρετανοί βουλευτές έκαναν δωρεάν ταξίδια στα κατεχόμενα και ακολούθως ερωτήματα υπέρ του ψευδοκράτους
Υποδέχθηκε τη Σακελλαροπούλου ο ΠτΔ-«Άριστες οι σχέσεις, αλλά πάντα μπορούμε να κάνουμε περισσότερα»
Στην τελική ευθεία οι προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις αξιωματούχων
Ενημέρωσε το ΑΚΕΛ για τα επόμενα βήματα για ηλεκτρική διασύνδεση και Βασιλικό ο Υπουργός Ενέργειας