Ενέργειες στο εξωτερικό για το θέμα των αγνοουμένων προανήγγειλε ο Φωτίου

Ενέργειες στο εξωτερικό για το θέμα των αγνοουμένων προανήγγειλε ο Φωτίου Μια σειρά από ενέργειες που θα γίνουν σε κέντρα λήψης αποφάσεων στο εξωτερικό με στόχο την ευαισθητοποίηση και διαφώτιση ώστε να υπάρχουν αποτελέσματα στο θέμα των αγνοουμένων, συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων Υπηρεσιών και των Εκπροσώπων των φορέων των συγγενών αγνοούμενων, υπό την προεδρία του Επιτρόπου Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Φώτη Φωτίου.
 
Σε δηλώσεις του μετά την σύσκεψη, ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι φτάσαμε στο σημείο αυτή την περίοδο, να συζητούμε τη δραματική μείωση των οστών που υπάρχουν στο εργαστήρι της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ) για επεξεργασία. “Κι αυτή η μείωση του εντοπισμού των οστών Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα, δυστυχώς μειώνεται δραματικά. Αυτό πραγματικά, είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί στην υπόθεση των αγνοουμένων μας”, τόνισε.
 
Αντιλαμβάνεστε, σημείωσε, ότι 42 χρόνια μετά και ακόμα αναζητούμε ένα μεγάλο αριθμό των αγνοουμένων μας, περίπου 950. “Ασφαλώς και την ευθύνη την φέρει η Τουρκία, ασφαλώς και το μεγάλο πρόβλημα στην προσπάθεια που κάνει η ΔΕΑ είναι η Τουρκία, γιατί δεν συνεργάζεται, γιατί ακόμη αρνείται να δώσει πληροφορίες και στοιχεία για τους ομαδικούς τάφους, για τις μετακινήσεις των οστών, κι αυτό δημιουργεί απανωτά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της ΔΕΑ”, σημείωσε. ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανησυχούν για πυρκαγιές οι Κύπριοι, ενημερώνονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Έπεσε «μαύρο» στο ΡΙΚ λόγω απεργίας των υπαλλήλων για μη καταβολή συντάξεων
Τη λήψη αποφάσεων για το ΧΥΤΥ Κόσιης, ζητούν από το κράτος φορείς της Λάρνακας
Έτοιμη η Εθνική Στρατηγική Μητρικού Θηλασμού-Στο 83% ο μεικτός θηλασμός το 2022
Η Κυβέρνηση να ισοζυγίσει επιπτώσεις από μη μηδενικού ΦΠΑ ζητεί ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ
Επιφυλάξεις στη Βουλή για τις καθολικές αυξήσεις 1,5% στο δημόσιο
Αποκαταστάθηκε η παροχή ρεύματος σε Λάρνακα και Αμμόχωστο-Βλάβη σε εξοπλισμό του Συστήματος Μεταφοράς
Κάτω από 10 λεπτά οι έλεγχοι ασφαλείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας Ιούλιο και Αύγουστο
Ισχύος 3,8 βαθμών ο σεισμός τα χαράματα Κυριακής
Δύο πτήσεις ακυρώθηκαν από το αεροδρόμιο Λάρνακας προς το Τελ Αβίβ