Αμερικανός Γερουσιαστής εκνεύρισε τα Σκόπια

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Russia Today, η δημιουργία της ΠΓΔΜ είναι ένα αποτυχημένο εγχείρημα, και το κλίμα προσφέρεται για αναδιάταξη συνόρων. «Κλίνω προς την άποψη ότι η ΠΓΔΜ (“Μακεδονία”, όπως τη χαρακτήρισε) δεν είναι χώρα» είπε το μέλος του Κογκρέσου από την Καλιφόρνια στο κανάλι της αλβανικής τηλεόρασης Vizion Plus. «Υπάρχει τέτοιος διχασμός στη χώρα που δεν θα μπορούν να συνυπάρξουν στο μέλλον. Για αυτό, οι Κοσοβάροι και οι Αλβανοί από την ΠΓΔΜ θα έπρεπε να είναι στο Κόσοβο και η υπόλοιπη ΠΓΔΜ να είναι κομμάτι της Βουλγαρίας ή όποιας άλλης χώρας με την οποία θεωρούν πως συνδέονται», αναφέρουν βαλκανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα το αλβανικό κανάλι.
 
«Η ιδέα είναι να συντηρούμε την ΠΓΔΜ ζωντανή επειδή πριν από 30 χρόνια κάποιος αποφάσισε πως πρόκειται για μια σύνθεση που θα έπρεπε να προκύψει από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας» συνέχισε ο Ροχραμπάχερ. Ερωτηθείς για το αν ο Τραμπ θα έβλεπε ευνοϊκά έναν διαμελισμό, είπε πως o ίδιος «έχει επιρροή στους διαμορφωτές πολιτικής των ΗΠΑ τώρα», δεδομένης της θέσης του στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων. «Θα έχουμε ακροάσεις μέσα στους επόμενους μήνες» συμπλήρωσε.
 
Όσον αφορά στην αναδιάταξη των συνόρων, είπε πως θα μπορούσε ιδανικά να γίνει έχοντας κατά νου την ειρήνη στα Βαλκάνια, ενώ πρόσθεσε ότι δεν φοβάται τη ρωσική επιρροή στην περιοχή. Τα Σκόπια αντέδρασαν θέτοντας το θέμα στην Ουάσινγκτον: Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του σκοπιανού υπουργείου Εξωτερικών, οι απόψεις που εκφράστηκαν «προκάλεσαν ανησυχία σχετικά με την ΠΓΔΜ και την περιοχή. Αναζωπυρώνουν την εθνικιστική ρητορική στις γύρω περιοχές και μας πάνε πίσω στο παρελθόν. Πιστεύουμε πως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα εξαφανίσει κάθε αμφιβολία σχετικά με τις θέσεις αυτές και θα αποσαφηνίσει την πολιτική του για την ΠΓΔΜ και τα Βαλκάνια». Ο Ροχραμπάχερ ηγείται της Υποεπιτροπής για την Ευρώπη, Ευρασία και τις Ανερχόμενες Απειλές και είναι στη Βουλή των Αντιπροσώπων από το 1989.
 
Ο ίδιος έχει ταχθεί υπέρ του εποικοδομητικού διαλόγου με τη Ρωσία, προκαλώντας την οργή πολλών Ρεπουμπλικανών, ενώ ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν έχει πει πως βρίσκεται στο «παλαβό περιθώριο» του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
 
Πηγή: huffingtonpost
 

Δειτε Επισης

Αναζητά τρία πρόσωπα για κλοπές η Αστυνομία (pics)
Σημαντικές κρίνονται οι επαφές Ολγκίν στις Βρυξέλλες από την Κυβέρνηση-Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για την πολυμερή
«Δεν είχα σκοπό να στοχοποιήσω την ηγεσία» διευκρινίζει ο Αναστασιάδης-«Δεν θα διστάσω να είμαι αυστηρότερος»
«Ο δικαστής με τη 19χρονη Βρετανίδα επικρίθηκε έντονα για το εσφαλμένο της απόφασης και πήρε προαγωγή»
Συγκλονίζουν οι λεπτομερείες για το παιδί 22 μηνών στη Λεμεσό-«Η μητέρα το έβαλε στο μπάνιο με ζεστό νερό»
Με δόσεις τα ευρήματα για το Κράτος Μαφία-«Ανακριβείς και παραπλανητικές» απαντά η Αρχή στις πληροφορίες για το πόρισμα
Δεκάδες νεκροί σε ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα-Κάλεσμα Τραμπ σε Χαμάς να συμφωνήσει σε 60ήμερη εκεχειρία
Επιστολή ψευδοκράτους προς ΓΓ-«Εκστρατεία εθνοκάθαρσης κατά τ/κ, με στόχο την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα»
Έντονη αντίδραση ΔΗΚΟ για τη συνέντευξη Φειδία από Τατάρ-«Πιόνι της τουρκικής διπλωματίας και των ΜΜΕ»
Στη δημοσιότητα φωτογραφίες δύο προσώπων για την κλοπή από χρυσοχοείο