Στο φως χαμένες κασέτες με ηχογραφήσεις του Μπομπ Μάρλεϊ

Για περισσότερα από 40 χρόνια θεωρούνταν χαμένες. Ο λόγος για ηχογραφήσεις του Μπομπ Μάρλεϊ που βρέθηκαν σε μαγνητικές κασέτες, σε υπόγειο εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου στο Λονδίνο. Πως κατέστη δυνατόν να αποκατασταθούν πλήρως; Χάρη σε τρεις συλλέκτες, φανατικούς θαυμαστές του θρύλου της ρέγκε μουσικής.

Τοποθετημένες σε χάρτινα κουτιά στο υπόγειο του ξενοδοχείου Kensal Rise, οι 13 κασέτες ήταν τοποθετημένες σε χάρτινα κουτιά. Διόλου τυχαίο που βρέθηκαν βέβαια στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο στο βορειοδυτικό τμήμα της βρετανικής πρωτεύουσας. Εκεί διέμεναν ο Bob Marley και το συγκρότημά του, Τhe Wailers, στη διάρκεια των ευρωπαϊκών τουρνέ τη δεκαετία του 1970.

«The Lost Masters»

Οι κασέτες, γνωστές στους κύκλους των θαυμαστών ως «The Lost Masters», είχαν υποστεί σοβαρή φθορά, αλλά, χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία, ο ήχος επανήλθε.

Στο υλικό, περιλαμβάνονται αυθεντικές ζωντανές ηχογραφήσεις των συναυλιών, που έδωσε ο Bob Marley στο Λονδίνο, την περίοδο 1974 - 1978, και στις οποίες ερμηνεύει ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, όπως το «No woman no cry», το «Jammin» και το «I shot the Sheriff».

Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο Λονδίνο, στο Lyceum Theatre το 1975, στο Hammersmith Odeon το 1976, στο Rainbow Theatre το 1977 και στο Pavillon de Paris, στη γαλλική πρωτεύουσα, την επόμενη χρονιά.

Ο τραγουδιστής ήταν τότε στο απόγειο των δυνάμεών του και οι συναυλίες του εξακολουθούν να θεωρούνται από τις καλύτερες και ανεπανάληπτες εμφανίσεις δημοφιλών καλλιτεχνών αυτής της περιόδου.

Εφυγε 36 χρονών αφήνοντας πίσω του 13 παιδιά και μια τεράστια μουσική κληρονομιά

Η αποκατάσταση των ηχογραφήσεων ολοκληρώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου, την ημέρα που, πριν από 72 χρόνια, γεννήθηκε ο Τζαμαϊκανός μουσικός, συνθέτης, τραγουδιστής, κιθαρίστας.Ο Ρόμπερτ «Μπομπ» Νέστα Μάρλεϊ (Robert Nesta «Bob» Marley 1945 - 1981) είναι ευρέως ο πιο γνωστός ρέγκε καλλιτέχνης.  Είναι ευρέως ο πιο γνωστός ρέγγε καλλιτέχνης με τραγούδια - σταθμούς όπως τα «I Shot the Sheriff», «No Woman, No Cry», «Three Little Birds», «Exodus», «Could You Be Loved», «Jamming», «Redemption Song» και «One Love».

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 36 ετών από καρκίνο του δέρματος αφήνοντας πίσω του 13 παιδιά και μια τεράστια μουσική κληρονομιά. Η μεταθανάτια συλλογή του «Legend» (1984) πούλησε τα περισσότερα αντίτυπα στην ιστορία της ρέγκε μουσικής ,περισσότερα από 12 εκατομμύρια.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Δειτε Επισης

Σαράντα εννέα πτώματα εκτάφηκαν από ομαδικό τάφο στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στη Γάζα
Παράσιτο έφαγε μέρος του εγκεφάλου του Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ
ΒΙΝΤΕΟ: Έφτασε στη Μασσαλία η Ολυμπιακή φλόγα-Εντυπωσιακό σόου υποδοχής
Σφοδρές μάχες Ισραήλ και Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο-Κλιμακώνεται η ένταση στην περιοχή
Δυο ξένοι στην ίδια πόλη-Χάρι και Κάρολος σε απόσταση τριών χιλιομέτρων αλλά δεν συναντήθηκαν
Συνεχίζεται το χάος στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ-Εκκενώθηκε από την Αστυνομία καταυλισμός
Με σφαίρα ακόμα στο σώμα του το «Δημητρούι», παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση-Καταθέσεις από κάθε κατεύθυνση
Απελπιστική η κατάσταση στη Γάζα-Το μεγαλύτερο μαιευτήριο σταμάτησε να δέχεται ασθενείς
Πρόστιμο 512 ευρώ στην Γκρέτα Τούνμπεργκ-Απέκλεισε την είσοδο του κοινοβουλίου της Σουηδίας
ΒΙΝΤΕΟ: Βυθίστηκε το αεροδρόμιο του Πόρτο Αλέγκρε στη Βραζιλία-Στους 100 οι νεκροί