Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος & Τυροκομίας

Στο επίκεντρο των συζητήσεων εξακολουθεί να βρίσκεται το θέμα κατοχύρωσης του χαλλουμιού, ως προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ). Κι αυτό, διότι θα πρέπει η ποσότητα αιγοπρόβειου γάλακτος που περιέχει να ξεπερνά το διπλάσιο της σημερινής παραγωγής. Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος -μέσα από μελέτη που διεξήγαγε- αναλύει τη στρατηγική που θα ακολουθήσει όπως και τις δράσεις που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω αύξηση των ποσοτήτων του αιγοπρόβειου γάλακτος. Τα παραπάνω, όμως, ανησυχούν ιδιαιτέρως τους ίδιους τους παραγωγούς, οι οποίοι θεωρούν τις απαιτήσεις της Ε.Ε. μη ρεαλιστικές και ως εκ τούτου, μη επιτεύξιμες.
 
Στο «Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος & Τυροκομίας» που διοργανώνεται από την ΙΜΗ την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 στο Κτήμα Μακένζυ, στη Λάρνακα, με τη στρατηγική συνεργασία της Χαραλαμπίδης Κρίστης, οι σύνεδροι θα ενημερωθούν περαιτέρω για τις εξελίξεις στον του τομέα Γάλακτος και της Τυροκομίας στην Κύπρο. Αρχικά, ο υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Νίκος Κουγιάλης -του οποίου το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα- θα παρουσιάσει τη στρατηγική και πολιτική του Υπουργείου σε θέματα Γάλακτος και Τυροκομίας, και θα αναφερθεί στους τρόπους αύξησης της παραγωγής αιγοπρόβειου γάλακτος στην Κύπρο. Την  πραγματικότητα που ισχύει σε εθνικό και διεθνές επίπεδο στον Γαλακτοκομικό Τομέα, θα αναλύσει ο Επ. Καθηγητής Φώτης Παπαδήμας του Εργαστηρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας Γάλακτος, του Τμήματος Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου & Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Γάλακτος. Ακολούθως, θα δοθεί ο λόγος σε εκπροσώπους των εμπλεκόμενων Συνδέσμων [όπως είναι ο Σύνδεσμος Τυροκόμων Κύπρου, ο Παγκύπριος Οργανισμός Αγελαδοτρόφων (ΠΟΑ) Δημόσια Λτδ και η Παγκύπρια Εταιρεία Αιγοπροβατοτρόφων (ΠΕΑΠ)] για να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις. Απώτερος σκοπός του Συνεδρίου, είναι η ανάδειξη της σημαντικότητας των κλάδων Γάλακτος και Τυροκομίας, ο εντοπισμός δυσκολιών κι εμποδίων, καθώς και η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου.
 
Ακροατήριο Συνεδρίου
Το Συνέδριο απευθύνεται προς όλους όσοι ασχολούνται με τον τομέα της Αγελαδοτροφίας, Αιγοπροβατοτροφίας, Παραγωγής Γάλακτος, Τυροκομίας, καθώς και προς επαγγελματίες από άλλους συναφείς κλάδους, όπως είναι: κτηνοτρόφοι, κτηνίατροι, ζωοτρόφοι, γεωπόνοι ζωικής παραγωγής, επιχειρηματικά στελέχη από συγγενικούς τομείς, εκπρόσωποι του κρατικού και ημικρατικού τομέα.
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του Συνεδρίου, κάντε κλικ εδώ:
http://www.imhbusiness.com/el/pagkyprio-synedrio-galaktos#pdf-προγραμμα
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη, με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής εδώ:
http://www.imhbusiness.com/el/pagkyprio-synedrio-galaktos#εγγραφη
 
Πληροφορίες
Οργάνωση: ΙΜΗ. Υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη.
Στρατηγικός Συνεργάτης: Χαραλαμπίδης Κρίστης.
Χορηγός: Λανίτης Γάλα.
Υποστηρικτής: VitaTrace Nutrition Ltd.
Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business και ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 22505555, φαξ: 22679820, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com
 
 
 
 

Δειτε Επισης

ΤΩΡΑ: Αθώοι από το εκ πρώτης όψεως Σήφης και Σπύρος για την δολοφονία Ανδρονίκου-«Καμία μαρτυρία για οργάνωση»
Ομόφωνο ψήφισμα καταδίκης της παράνομης δίωξης Σενέρ Λεβέντ από τη Βουλή
Σε δίκη βαρυποινίτης, επιχειρηματίες και δεσμοφύλακας, ελεύθεροι υπό όρους-Δεν εξασφάλισαν μαρτυρία για ναρκωτικά και προστασία
Τα κόμματα για τη συμπλήρωση 14 ετών από τη φονική έκρηξη στο Μαρί
N. Xριστοδουλίδης για Μαρί: Απευθύνω δημόσια συγγνώμη, υπόσχεση για μη επανάληψη τέτοιων λαθών και παραλήψεων
Στο νοσοκομείο Αθαλάσσας ο 31χρονος που μαχαίρωσε τον πατέρα του στον Άγιο Δομέτιο
Ο Νετανιάχου ορκίζεται συντριβή της Χαμάς-Υποστηρίζει πως 20 όμηροι είναι ζωντανοί
Δεκατέσσερα χρόνια από την έκρηξη στο Μαρί-Η Κύπρος τιμά τη μνήμη των 13 θυμάτων
Ηχηρό μήνυμα Σενέρ Λεβέντ-«Δεν θα παραδοθώ στον φασισμό και τον κατακτητή, η Τουρκία είναι κατοχική δύναμη»
Σταθερά στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος-Τίθεται σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση