Παρουσιάζουν στους ηγέτες τις εκκρεμότητες Μαυρογιάννης και Ναμί

Οι διαπραγματευτές Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί θα παρουσιάσουν την Πέμπτη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και στον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στα κεφάλαια που συζητούνται κατά τις συνομιλίες για το Κυπριακό, ώστε οι δυο ηγέτες να αποφασίσουν πώς θα προχωρήσουν με τη συζήτηση των θεμάτων αυτών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καλή ανταλλαγή απόψεων Έιντε-Τσαβούσογλου ενόψει επιστροφής στη Γενεύη

Οι κ.κ. Μαυρογιάννης και Ναμί είχαν σήμερα συνάντηση κατά την οποία συζήτησαν για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν και τις οποίες θα παρουσιάσουν στους δυο ηγέτες, κατά τη συνάντησή τους την Πέμπτη, στο πλαίσιο των υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών διαπραγματεύσεών τους για το Κυπριακό, προκειμένου οι κύριοι Αναστασιάδης και Ακιντζί να αποφασίσουν από πού θα ξεκινήσουν τη συζήτησή τους επί των θεμάτων αυτών και πώς θα προχωρήσουν με αυτήν, όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) καλά ενημερωμένη πηγή.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εβδομαδιαίες συναντήσεις ηγετών με στόχο την επιστροφή στη Γενεύη

Η ίδια πηγή ανέφερε πως στόχος παραμένει η σμίκρυνση των διαφορών και η επίτευξη συναντιλήψεων. Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση επί του κεφαλαίου της ασφάλειας και των εγγυήσεων, σημείωσε πως αναμένεται να γίνει ένα brainstorming μεταξύ των ηγετών, κατά τις συνομιλίες τους στη Λευκωσία, ενόψει και της συνέχισης της Διάσκεψης για την Κύπρο σε πολιτικό επίπεδο που αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός Μαρτίου.
 
Υπενθυμίζεται πως χθες ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς δήλωσε είναι «πιθανόν να έχουμε στο δεύτερο ήμισυ του Μαρτίου συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών, όσον αφορά τις εγγυήτριες δυνάμεις, του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κύπρου και του εκπροσώπου της τουρκοκυπριακής κοινότητας».
 
Στο μεταξύ, τον Τούρκο Πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ συνάντησε ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε σήμερα στην Άγκυρα στο πλαίσιο των επαφών του για το Κυπριακό.
 
Η συνάντηση έγινε στο πρωθυπουργικό γραφείο. Στο λογαριασμό του στο τουίτερ, ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε έγραψε ότι είχε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον Τούρκο Πρωθυπουργό για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, τη διάσκεψη της Γενεύης και τον ρόλο των εγγυητριών δυνάμεων. 
 
 

Δειτε Επισης

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Δυσφορία Σκυλακάκη για ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν έχουν γίνει αυτά που περιμέναμε»
Ουστέλ: Χέρι-χέρι με την Τουρκία θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Η μετεξέλιξη Νομικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τα πρόσωπα κλειδιά για το μέλλον των θεσμών
Μια φωτογραφία η αφορμή για τα προβοκάτσια των Τούρκων στη Δερύνεια-Σε black list όσοι ήταν στην εκδήλωση
Λύση στο θέμα του καλωδίου έχει ο Τατάρ-Προτείνει ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία
Δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής του Συνοδικού Δικαστηρίου-Πρέπει να παραστούν οι μοναχοί
Εβδομήντα παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την πυρκαγιά σε κοιτώνα σχολείου στην Κένυα