Έγκαιρη ψηφοφορία επί της τελικής συμφωνίας του Brexit υπόσχεται η Μέι

Η Τερέζα Μέι θα επιτρέψει στους Βρετανούς βουλευτές και στα μέλη της Βουλής των Λόρδων να ψηφίσουν επί της τελικής συμφωνίας με τους Ευρωπαίους για το Brexit, πριν από την αντίστοιχη ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που θα επικυρώσει τους όρους του Brexit από την πλευρά της Ευρώπης.  
 
Την ανακοίνωση έκανε ο Υφυπουργός Brexit Ντέιβιντ Τζόουνς κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας συζήτησης στη Βουλή των Κοινοτήτων για τις τροπολογίες που έχουν υποβληθεί επί του νομοσχεδίου για ενεργοποίηση του Άρθρου 50.  
 
Η απρόσμενη ανακοίνωση ικανοποιεί κατ’ αρχήν αίτημα της αντιπολίτευσης αλλά και μερίδας βουλευτών του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος. Οι Συντηρητικοί βουλευτές, μάλιστα, φέρονται να ενημέρωσαν την Ντάουνινγκ Στριτ με σημείωμά τους το πρωί της Τρίτης ότι προτίθεντο να στηρίξουν τροπολογία των Εργατικών για ψηφοφορία επί της τελικής συμφωνίας εάν δεν έκανε η κυβέρνηση τη συγκεκριμένη παραχώρηση.  
 
Αν και αρχικά η κίνηση της κυβέρνησης χαιρετίστηκε από τον σκιώδη Υπουργό Brexit των Εργατικών ως «τεράστια και πολύ σημαντική παραχώρηση», ο Υφυπουργός Brexit διευκρίνισε αργότερα ότι η ψηφοφορία την οποία ανακοίνωσε θα αφορά την έγκριση της συμφωνίας που θα επιτύχει η Πρωθυπουργός μέσα από τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους και μόνο αυτή. Σε περίπτωση απόρριψής της, η Βρετανία θα βγει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία επί των όρων.  
 
Η διευκρίνιση προκάλεσε την αντίδραση βουλευτών των κομμάτων της αντιπολίτευσης που ζητούν με την τροπολογία που έχει υποβληθεί μία «ουσιώδη» ψηφοφορία, δηλαδή σε περίπτωση απόρριψης της συμφωνίας να επιστρέψει η κα Μέι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να προσπαθήσει να φέρει μία νεότερη συμφωνία με τους όρους που θα έχει θέσει το κοινοβούλιο.
 

Δειτε Επισης

Στο Κάιρο οι διαμεσολαβητές της Χαμάς-«Αν συνεχιστεί η επίθεση του Ισραήλ δεν θα υπάρξει συμφωνία»
Λευκός Οίκος: Ελπίζουμε πως πολύ σύντομα θα επιτευχθεί μια τελική συμφωνία για εκεχειρία στη Γάζα
«Χωρίς πρόοδο στο θέμα των ομήρων η επιχείρηση στη Γάζα θα ενταθεί»-Προειδοποιεί ο ΥΠΑΜ του Ισραήλ
Ο Τζον Σουίνι που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας αναλαμβάνει την πρωθυπουργία
Σε ισχύ οι νέοι κανόνες της ΕΕ για ανεξαρτησία και πολυφωνία των ΜΜΕ
Μέσα στο χλιδάτο παλάτι του Πούτιν με κρυφή κάμερα-Το ανακαίνισε, έχτισε εκκλησία με δικό του θρόνο
Μήνυμα Νετανιάχου για την επιχείρηση στη Ράφα-«Θα συνεχίσουμε μέχρι την απόλυτη νίκη»
Kαταθέτει στη δίκη Τραμπ η Ντάνιελς-Της έλεγε «μου θυμίζεις την κόρη μου, με τη Μελάνια δεν κοιμόμαστε στο ίδιο δωμάτιο»
BINTEO: Ήρωες αστυνομικοί σκαρφάλωσαν σε ουρανοξύστη 54 ορόφων για να σώσουν γυναίκα που κρεμόταν
Ισραηλινοί αξιωματούχοι μεταβαίνουν στο Κάιρο για να αξιολογήσουν τη θέση της Χαμάς