Με αφορμή το super bawl ο Πάπας "την είπε" στον Τραμπ

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποφάσισε να στείλει βιντεοσκοπημένο μήνυμα για τον τελικό του πρωταθλήματος αμερικανικού ποδοσφαίρου, γνωστού ως Σούπερ Μπόουλ, οποίος θα παιχτεί στην μία και μισή την νύχτα ώρα Ελλάδος, στο Χιούστον του Τέξας.  
 
«Ας είναι το φετινό Σούπερ Μπόουλ ένδειξη ειρήνης, φιλίας και αλληλεγγύης για ολόκληρο τον κόσμο», τόνισε μεταξύ των άλλων ο ποντίφικας.  
 
Παράλληλα, στο τηλεοπτικό αυτό μήνυμά του, ο Φραγκίσκος θέλησε να προσθέσει: «τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα όπως το Σούπερ Μπόουλ είναι υψηλού συμβολισμού και αποδεικνύουν ότι μπορεί να οικοδομηθεί η κουλτούρα της συνάντησης και ο κόσμος της ειρήνης. Η συμμετοχή σε αθλητικά γεγονότα μας βοηθά να ξεπεράσουμε την προσωπική μας οπτική της ζωής-και με υγιή τρόπο- μας βοηθά να κατανοήσουμε την σημασία της θυσίας, του να εξελίσσεσαι με σεβασμό και πίστη στους κανόνες».  
 
Είναι η πρώτη φορά που ένας ποντίφικας στέλνει μήνυμα για τον τελικό του «Φούτμπολ Λίγκ». Πολλοί Ιταλοί παρατηρητές, τονίζουν ότι ο Αργεντινός πάπας επέλεξε την μητρική του γλώσσα, τα ισπανικά, για να απευθυνθεί, πρώτα απ΄όλα στους ισπανόφωνους των Ηνωμένων Πολιτειών και να υπογραμμίσει ότι οι χριστιανικές αξίες της αλληλεγγύης και της υποδοχής, πρέπει να γίνονται πάντα σεβαστές.  Μια έμμεση απάντηση, όπως υπογραμμίζει και η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας La Repubblica, στις πρώτες κινήσεις και αποφάσεις του νέου Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.  
 
Ο Πάπας Φραγκίσκος, άλλωστε, έχει επαναλάβει εδώ και καιρό με έμφαση ότι η πολιτική που θέλει να οικοδομεί τείχη, τον βρίσκει κάθετα αντίθετο.
 

Δειτε Επισης

Απεβίωσε κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών
Καταζητείται 50χρονος για κλοπή από κατοικία στη Λεμεσό (pics)
Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση για το Μάτι
Οι οργανωμένοι εμπρηστές, το οργανωμένο έγκλημα, οι οργανωμένες λαμπρατζιές και η (;) Αστυνομία
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία (pic)
Το Κατάρ ζητεί από τη διεθνή κοινότητα «να εμποδίσει μια γενοκτονία» στη Ράφα
Στέλνει μήνυμα στους ηγέτες η Ολγκίν-«Να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»
Εντοπίστηκε από φρουρό του σχολείου ο δεκάχρονος για τις ζημιές στα Λιβάδια-Καταθέτει στην Αστυνομία
Άνοιξε πυρ κατά ΑΚΕΛ η Πινδάρου για το επεισόδιο στη Δρομολαξιά-«Αποσκοπούν στη δημιουργία κλίματος τρόμου»
Πιστόλι και δέκα κιλά ναρκωτικά σε βαλίτσα και... βαρέλι ελιών (pics)