Πάει για εκλογές ο Σώρρας, αλλά τον ψάχνει ο εισαγγελέας
11:28 - 06 Φεβρουαρίου 2017
Θα μπορούσε να είναι σενάριο μιας cult ταινίας, επιστημονικής φαντασίας ή κωμωδίας. Είναι όμως το καταστατικό της Ελλήνων Συνέλευσις του… δισεκατομμυριούχου Αρτέμη Σώρρα. Και όπως φαίνεται, από το ρεύμα που έχει τον τελευταίο καιρό η υπόθεση δεν έχει καθόλου πλάκα.
Το εν λόγω καταστατικό σύστασης της Αστικής Εταιρείας Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα ΕΣΥ - Ελλήνων Συνέλευσις, το οποίο αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», υπεγράφη στις 18 Νοεμβρίου 2014 από τους συμβαλλόμενους Αρτέμη Σώρρα (πρόεδρος), την Κύπρια συνεργάτιδά του Βίκυ Χαραλάμπους (διευθύνουσα σύμβουλος) που τον συνοδεύει παντού, και τους λιγότερο γνωστούς Ιωάννη Αλεξάντερ (ταμίας), Κωνσταντίνο Ανδρουλιδάκη (εκτελεστικό μέλος) και Βασίλη Θεοδωρόπουλο (εκτελεστικό μέλος).
Η εταιρεία συστάθηκε, όπως λένε, με σκοπό να σώσει τους Ελληνες από την τρόικα και τα μνημόνια πληρώνοντας όλα τα χρέη τους μέχρι του ποσού των 600 δισ. από τα συνολικά 3 τρισ. δολάρια που ο Αρτέμης Σώρρας υποστηρίζει ότι εισέπραξε από την Αμερική.
Αντί όμως το κεφάλαιο της εταιρείας να ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια, όπως θα περίμενε κάποιος, αγγίζει μόλις τα 1.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα, οι πέντε εταίροι πλήρωσαν από 200 ευρώ και δημιούργησαν την «Ελλήνων Συνέλευσις» που θα σπάσει... τα δεσμά των μνημονίων.
Στο καταστατικό, λοιπόν, ο πρόεδρος της εταιρείας, δηλαδή ο Αρτέμης Σώρρας, είναι ο «Απόλυτος Αρχων», που εκλέγεται από την τριμερή επιτροπή, και μάλιστα χωρίς θητεία. Το μόνο που όφειλε ήταν να αποδείξει την ελληνική του ταυτότητα. «Ο πρόεδρος υποχρεωτικώς θα πρέπει να φέρει τη πραγματική του ελληνική ταυτότητα, η οποία μπορεί μόνον να καταχωρηθεί ως αδιαμφισβήτητα αυθεντική ελληνική βάσει του αίματος και DNA», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Και προφανώς ο εκ Πάτρας ορμώμενος Αρτέμης Σώρρας απέδειξε την ελληνική του ταυτότητα σε κάποιο μικροβιολογικό εργαστήριο δίνοντας το αίμα του για εξέταση!
Οι υπογραφές των μελών που συγκρότησαν το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της «Ελλήνων Συνέλευσις»
Σε περίπτωση πολέμου
Στο καταστατικό της «Ελλήνων Συνέλευσις» περιγράφεται αναλυτικά και πώς θα αντιμετωπιστεί ενδεχόμενο τραγικό γεγονός για τη χώρα ή τον ίδιο τον πρόεδρο. Σε περίπτωση πολέμου ή άλλης ανεξέλεγκτης συγκυρίας (πέραν των ανθρωπίνων δυνατοτήτων), η προεδρική θητεία παρατείνεται ως τη λήξη του. Εάν ο πρόεδρος δεν δύναται να συνεχίσει ή αντικατασταθεί λόγω απόρριψης, παραίτησης, θανάτου, διανοητικής ικανότητας ή απομάκρυνσης από το δικαστήριο, τότε αναλαμβάνει νέος πρόεδρος, ο οποίος υποχρεούται να συνεχίσει να ενεργεί με τις ίδιες αξίες, τους περιορισμούς και όλες τις αρμοδιότητες που καλύπτονται με το καταστατικό.
Οπως διευκρινίζεται στο καταστατικό, «ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να είναι είτε φυσικό πρόσωπο με ελληνική/κυπριακή ιθαγένεια (εξ αίματος και DNA) που όχι μόνο θα είναι ελληνικά ομιλών, αλλά θα πρέπει να είναι κάποιος που μόνο θα σκέφτεται, θα σχεδιάζει, έχει πρόθεση και θα δημιουργεί στοχευμένη στρατηγική για να εξασφαλίζει τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και του Ελληνισμού στο παγκόσμιο επίπεδο».
Το ανώτατο και κυρίαρχο όργανο της εταιρείας είναι η 13μελής Κεντρική Επιτροπή, που αποκαλείται «Κύτταρο».
Ακόμη, η εταιρεία δέχεται την εγγραφή νέων τακτικών μελών-εταίρων, αλλά εφόσον είναι «μόνο αυτόχθονες Ελληνες και όχι πολιτογραφημένοι», ενώ το ποσό που θα καταβάλλουν για την εγγραφή τους θα καθοριστεί από τη γενική συνέλευση μετά από εισήγηση του προέδρου.
Ο πρόεδρος της «Ελλήνων Συνέλευσις» μπορεί να ενεργεί ελεύθερα και χωρίς καμία παρέμβαση, να διοικεί και να λαμβάνει αποφάσεις κατόπιν διαβουλεύσεως, να διαχειρίζεται κεφάλαια και περιουσιακά στοιχεία.
Τα έσοδα προέρχονται, μεταξύ άλλων, από δωρεές ή επιχορηγήσεις των εταίρων, εθνικές και ευρωπαϊκές, ενώ «μπορεί να δομηθεί χρηματοδότηση δεσμεύοντας περιουσία μελών που δύνανται να προσφέρουν χαρτοφυλάκιο με προσωπικές εγγυήσεις». Η οικονομική επιτροπή έχει πρόσβαση σε οποιοδήποτε χρηματοκιβώτιο που είτε ανήκει στην εταιρεία ή και θα διαχειρίζεται.
«Δεν ευθυνόμαστε για οποιαδήποτε ζημία»
Και αν από τις πράξεις του Αρτέμη Σώρρα και της «Ελλήνων Συνέλευσις» κάποιος υποστεί ζημία ή και καταστραφεί; Ούτε γάτα ούτε ζημιά, εφόσον δεν υπήρχε... δόλος.
«Η επιτροπή και ο πρόεδρος, ενεργώντας στα πλαίσια του παρόντος, στην πραγματικότητα δεν ευθύνονται για οποιαδήποτε ζημία προκύψει από μια λάθος απόφαση που έγινε καλόπιστα.
Ωστόσο, η επιτροπή θα ευθύνεται εάν υπάρξει αποτυχία ως προϊόν δόλου ή/και εκούσιας παράβασης καθήκοντος ή/και δεν ενεργεί με καλή πίστη, ενώ ενεργεί υπό την εξουσία αυτού του καταστατικού και της ευθύνης της αρμοδιότητάς της».
Στο άρθρο 20, δε, γίνεται σαφές ότι «τα μέλη της εταιρείας δεν μπορούν να εγείρουν κατά των μελών του διοικητικού συμβουλίου αγωγή αποζημίωσης (λόγω ζημιών ή δαπανών) των εισφορών τους αν προηγούμενα δεν κινήσουν τη διαδικασία παύσης αυτών σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις», ενώ στο άρθρο 21 σημειώνεται ότι «σε καμία περίπτωση η εταιρεία δεν ευθύνεται με την περιουσία της έναντι των ατομικών δανειστών των μελών της».
Ακόμη κι αν κάποιο μέλος καταγγείλει τα υπόλοιπα, η εταιρεία συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της. «Η εταιρεία δεν λύεται σε περίπτωση καταγγελίας της από ένα ή περισσότερα μέλη της, αλλά συνεχίζεται μεταξύ των λοιπών. Το μέλος που κατήγγειλε την εταιρεία αποχωρεί σύμφωνα με τη διαδικασία που περιγράφεται στο άρθρο 14,4», σημειώνεται στο άρθρο 18.
Τι θα κάνει ο Σώρρας αν... κυβερνήσει
Το καταστατικό της «Ελλήνων Συνέλευσις» θυμίζει πρόγραμμα πολιτικού κόμματος που διεκδικεί την ψήφο των πολιτών. Εξάλλου μπορεί ο Αρτέμης Σώρρας, όταν πρωτοβγήκε στη δημοσιότητα, να δήλωνε ότι στόχος του είναι μόνο η αποπληρωμή του χρέους, σήμερα όμως λέει ανοιχτά ότι θα κατέβει στις εκλογές. Σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό της «Ελλήνων Συνέλευσις», το 2014, στους σκοπούς της είναι η πλήρης κατάργηση των έμμεσων φόρων, π.χ. ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, και η σημαντική μείωση των υπόλοιπων συντελεστών, με εξαίρεση αυτούς των ειδών πολυτελείας, αλλά και η παροχή από το κράτος προς τους πολίτες δωρεάν υγείας, και μάλιστα υψηλών προδιαγραφών.
Επίσης, κατατίθενται προτάσεις για αλλαγές στο πολιτικό και το τραπεζικό σύστημα, όπως ο περιορισμός της βουλευτικής θητείας σε δύο τετραετίες και η επιλογή υπουργών αμιγώς εξωκοινοβουλευτικών, αλλά και «η αντικατάσταση της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδος με μία αμιγώς ελληνικής ιδιοκτησίας».
Ο «τρισεκατομμυριούχος» με ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ
Οι αποκαλύψεις για την πραγματική οικονομική κατάσταση του Αρτέμη Σώρρα μπορεί να πέφτουν βροχή, αλλά ο ίδιος εξακολουθεί να επιμένει ότι έχει... 3 τρισ. δολάρια, να υβρίζει και να απειλεί όσους υποστηρίζουν το αντίθετο. Οχι μόνο εκείνους, αλλά και τις γυναίκες τους.
Τι κι αν το «ΘΕΜΑ» αποκάλυψε το χρέος του 12.000 ευρώ προς την Εφορία από παλαιότερη επιχειρηματική του κίνηση, τη φορολογική του δήλωση των μόλις 20.000 ευρώ ετησίως, αλλά και ότι μέχρι πριν από λίγα χρόνια πούλαγε φουσκωτά παιχνίδια και συνεργαζόταν με παιδότοπους; Ο 50χρονος Πατρινός αμφισβητεί τη φορολογική του δήλωση λέγοντας ότι δεν φέρει την υπογραφή του - μολονότι οι δηλώσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά. Διαψεύδει ότι χρωστάει στην Εφορία και ζητά να του δείξουν έγγραφα με τα χρέη του. Απαντά ότι δεν έχει καμία σημασία αν πούλαγε φουσκωτά παιχνίδια ή αν... τρώει τυρόπιτες, καθώς η ουσία είναι ότι κανείς δεν μπορεί να ακυρώσει τα «Παγκόσμια Ταμεία» και τα τρισεκατομμύρια δολάρια.
Απαρνείται ακόμη και τον πρώην στενό του συνεργάτη Λαμπράκη, που είχε πει ότι ο Σώρρας δημιούργησε την αμύθητη περιουσία του από τον Μπαράκ Ομπάμα πουλώντας διαστημική τεχνολογία που ήταν γνωστή στους αρχαίους Ελληνες.
Υποστηρίζει δε ότι δεν υπάρχει βίντεο γι’ αυτό, ενώ στην πραγματικότητα όχι μόνο υπάρχει το σχετικό απόσπασμα, αλλά έχει γίνει και viral στο YouTube.
«Ψεύτες και καθάρματα» θεωρούνται όσοι τον καταγγέλλουν. Ακόμη και ο πεθερός του, που τον κατηγόρησε ότι δεν του απέδωσε ποτέ τα χρήματα που εισέπραξε για λογαριασμό του από πώληση αυτοκινήτου. Μέχρι και ο πρώην συνέταιρός του και κολλητός του φίλος στην Πάτρα. «Κατακάθια» χαρακτηρίζει και όσους δημοσιεύουν την απάντηση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών προς το αντίστοιχο ελληνικό το 2013, που θεωρεί τα ομόλογα προϊόν απάτης και συστήνει να ενημερωθούν οι διωκτικές αρχές.
Για κάποιους είναι βέβαιο ότι, αν σφίξει ο κλοιός της Δικαιοσύνης γύρω από τον Σώρρα, δεν θα αργήσει η στιγμή που θα διαψεύσει ότι τον λένε... Αρτέμη.
Πηγή: protothema