Απανωτές εκρήξεις αναστάτωσαν τη Δερύνεια

Σε βολές αντιαρματικών όπλων του τουρκικού κατοχικού στρατού οφείλονται οι εκρήξεις που ακούγονται χθες και σήμερα στη Δερύνεια.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «οι εκκωφαντικές εκρήξεις που ακούγονταν χθες Σάββατο και σήμερα Κυριακή, από την περιοχή Μοναστηράκι, δίπλα από την κατεχόμενη παραλία της Δερύνειας, οφείλονται σε βολές αντιαρματικών όπλων από τον τουρκικό κατοχικό στρατό. Οι βολές αυτές θα συνεχιστούν μέχρι και σήμερα το απόγευμα».  
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο Δήμος Δερύνειας δεν έτυχε καμίας ενημέρωσης από τα Ηνωμένα Εθνη παρόλες τις επανειλημμένες εκκλήσεις των τοπικών Αρχών προκειμένου να καθησυχάσουμε τον κόσμο, ο οποίος επικοινωνούσε με το Δήμο για να ενημερωθεί για τις εκρήξεις που ξεκίνησαν από χθες».  
 
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Δερύνειας «καλούν τον κόσμο να μην ανησυχεί από τις εκρήξεις», σημειώνοντας πως «ο Δήμος θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς όλα τα αρμόδια όργανα για την μη ενημέρωσή του αναφορικά με τις βολές του τουρκικού κατοχικού στρατού».

Δειτε Επισης

Iδιαίτερα σημαντική για Κύπρο η Στρατηγική ΕΕ για Ανθεκτικότητα Υδάτων
Καλοκαιρινή καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 38 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Καμία ανησυχία στην Κύπρο από τη μετάλλαξη δότη σπέρματος στο Βέλγιο-Πώς λειτουργεί το σύστημα ελέγχου
Προηγείται η ανακουφιστική φροντίδα πριν την ευθανασία-Η ανάγκη για θεσμοθέτηση και ισότιμη πρόσβαση
Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα-Σταθερά στα ύψη μέχρι και την Τρίτη
Οι Παγκύπριες Εξετάσεις φανέρωσαν ξανά το πρόβλημα της υπέρογκης ύλης-Καλείται να βρει λύσεις το ΥΠΑΝ
ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση στηρίζει με δράσεις τον αγροτικό κόσμο
Σε συμμετοχή όλων για επίλυση του υδατικού καλεί η Παναγιώτου
Πρωτοβουλία για ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο συνυπέγραψε η Κύπρος
Άρνηση του ψευδοκράτους να δώσει άδεια στο Δήμο Αμμοχώστου για τους εορτασμούς του κατακλυσμού