Η μεγαλύτερη non stop πτήση στον κόσμο είναι γεγονός

Η Qatar Airways εγκαινίασε σήμερα τη μεγαλύτερη σε διάρκεια -χωρίς ενδιάμεσο σταθμό- εμπορική πτήση από την πρωτεύουσα του Κατάρ, την Ντόχα, ως το Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, όπως ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος της εταιρείας.
 
Η πτήση QR920 απογειώθηκε από την Ντόχα στις 05:02 (τοπική ώρα) και πρόκειται να προσγειωθεί στη Νέα Ζηλανδία στις 07:30 (τοπική ώρα) της Δευτέρας.
 
Το Boeing 777 της αεροπορικής εταιρείας θα πραγματοποιεί την πτήση σε 16 ώρες και 20 λεπτά, περνώντας πάνω από 10 ζώνες ώρας, πέντε χώρες και θα καλύπτει 14.535 χιλιόμετρα προτού προσγειωθεί στο Οκλαντ.
 
Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, στην επιστροφή η πτήση θα έχει διάρκεια 17 ώρες και 30 λεπτά εξαιτίας των αντίθετων ανέμων. Η Qatar Airways δεν διευκρινίζει τον αριθμό των επιβατών που επιβιβάστηκαν στην πρώτη αυτή πτήση σήμερα, αλλά πιστεύεται ότι είναι τέσσερις πιλότοι και 15μελές πλήρωμα.
 
Τον περασμένο Μάρτιο, η αεροπορική εταιρεία Emirates εγκαινίασε την μεγαλύτερη σε διάρκεια χωρίς ενδιάμεσο σταθμό εμπορική πτήση από το Ντουμπάι στο Οκλαντ που κάλυπτε μια απόσταση 14.200 χιλιομέτρων αλλά η Qatar Airways κατέρριψε τώρα αυτό το ρεκόρ.

Δειτε Επισης

Στο Τέξας ο Τραμπ επτά ημέρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες
Στις 28 και 29 Ιουλίου θα διεξαχθεί η διεθνής διάσκεψη για το Μεσανατολικό
Φυλάκιση έξι μηνών σε κρατούμενο επειδή αρνήθηκε να παρακολουθήσει τον πρόεδρο της Τυνησίας στην τηλεόραση
Ουκρανικά drones έπληξαν εργοστάσιο αεροσκαφών και μονάδα παραγωγής πυραύλων στη Ρωσία
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ξεκινά απολύσεις περισσότερων από 1.350 εργαζομένων
Το PKK ζητά την αποφυλάκιση του Οτσαλάν και εγγυήσεις ασφαλείας για την επιστροφή των μαχητών του στην Τουρκία
Ξεκινά η δίκη του οδοντιάτρου που δηλητηρίασε τη σύζυγό του-Έψαχνε «πώς φτιάχνεις δηλητήριο» στο διαδίκτυο
Διεθνής επιχείρηση κατά της σωματεμπορίας-Μικρά παιδιά μεταξύ των 1194 θυμάτων
Ζωντανή τουρίστρια που αγνοείτο επί 12 ημέρες σε απομακρυσμένη περιοχή στην Αυστραλία-«Τα κατάφερε υπό αδιανόητες συνθήκες»
Τραγικό παιγνίδι για δεκαεπτάχρονο στην Ιταλία-Καταπλακώθηκε από το τούνελ που έσκαψε στην άμμο