Στέιτ Ντιπάρτμεντ:Ανακλήθηκαν λιγότερες από 60.000 βίζες μετά το διάταγμα Τραμπ

Λιγότερες από 60.000 βίζες ανακλήθηκαν προσωρινά βάσει του εκτελεστικού διατάγματος του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που απαγόρευσε την είσοδο στους πολίτες επτά κρατών με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
 
Ο Τραμπ ανέστειλε πριν από μία εβδομάδα προσωρινά το πρόγραμμα υποδοχής προσφύγων των ΗΠΑ και επέβαλε προσωρινή απαγόρευση εισόδου στη χώρα, διάρκειας 90 ημερών, για τους πολίτες του Ιράν, του Ιράκ, της Λιβύης, της Σομαλίας, του Σουδάν, της Συρίας και της Υεμένης.
 
Ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος υποστήριξε ότι λαμβάνει αυτά τα μέτρα για την προστασία των Αμερικανών από τρομοκρατικές ενέργειες. "Λιγότερες από 60.000 βίζες ανακλήθηκαν προσωρινά σε συμμόρφωση με το εκτελεστικό διάταγμα" που υπέγραψε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, δήλωσε ο Ουίλιαμ Κοξ, εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας για προξενικά θέματα.
 
Νωρίτερα δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης, επικαλούμενα έναν κυβερνητικό δικηγόρο και όσα ακούστηκαν σε μια ακροαματική διαδικασία σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, ανέφεραν πως ο αριθμός των θεωρήσεων εισόδου που ακυρώθηκαν ανέρχεται σε πάνω από 100.000.
 
Επί των ημερών του Μπαράκ Ομπάμα, του προκατόχου του Τραμπ, η Ουάσινγκτον είχε προσθέσει αυτές τις επτά χώρες στον κατάλογο των κρατών τα οποία εγείρουν "ανησυχία" στις αμερικανικές αρχές, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι έγιναν αυστηρότερες οι διαδικασίες χορήγησης βίζας σε πολίτες τους ή σε πρόσωπα που τα επισκέφθηκαν μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια.
 
Βάσει του διατάγματος του Τραμπ, όσοι διαθέτουν διπλή υπηκοότητα θα μπορούν να μπαίνουν στις ΗΠΑ με το διαβατήριο του κράτους για το οποίο δεν επιβλήθηκαν περιορισμοί. Σύμφωνα με το ινστιτούτο μελετών New America, η μεγάλη πλειονότητα των "τζιχαντιστών τρομοκρατών" στις ΗΠΑ είναι "αμερικανοί πολίτες ή έχουν άδεια παραμονής".
 
Σε καμιά από τις επιθέσεις που έχουν διαπραχθεί μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001 οι δράστες δεν ήταν μετανάστες ή παιδιά μεταναστών από κάποια από αυτές τις χώρες. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο CATO, ξένοι πολίτες με βίζα δεν έχουν σκοτώσει κανέναν αμερικανό σε τρομοκρατική ενέργεια τα τελευταία 40 χρόνια.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νέος σάλος με την πιθανή αντιπρόεδρο του Τραμπ-Δηλώνει πως έχει συναντήσει τον… Κιμ Γιονγκ Ουν
Μάχη για τη συνέχιση των ταυρομαχιών στην Ισπανία-Η κυβέρνηση τάσσεται κατά και η αντιπολίτευση αντιδρά
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat
Προετοιμάζεται για τον πρώτο κυκλώνα στην ιστορία της η Κένυα
Ζαχάροβα: Η Δύση διεξάγει «υβριδικό πόλεμο» εναντίον της Μόσχας, χρησιμοποιώντας την Ουκρανία
Τελεσίγραφο Ισραήλ στη Χαμάς-«Απαντήστε σε μια εβδομάδα στην πρόταση εκεχειρίας ή εισβάλουμε στη Ράφα»
BINTEO: Αεροσκάφος κάνει αναγκαστική προσγείωση και αναποδογυρίζεται σε παραλία
Νέες απειλές των Χούθι-Θα στοχεύουν όσα πλοία πάνε στο Ισραήλ και είναι στην εμβέλεια των όπλων τους
Πόσα ευρώ θα έπαιρνε σήμερα o Ιούδας αν πρόδιδε τον Ιησού;
Τουλάχιστον 15 νεκροί σε τρεις ταυτόχρονες επιθέσεις του ISIS κατά στρατιωτικών θέσεων στη Συρία