Ξανά στα δικαστήρια η πρώτη ισοβίτισσα της Κύπρου  – Καταγγέλλει το κράτος η Ζαρρή

Στα δικαστήρια ξανά η πρώτη γυναίκα ισοβίτισσα στην Κύπρο Ευτυχία Ζαρρή οι οποία άσκησε αγωγή του κράτους διεκδικεί αποζημιώσεις για τον τρόπο κράτησης της, κατά τη διάρκεια που τελούσε υπό κράτηση ως υπόδικος μέχρι την επιβολή της ποινής της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», η Ζαρρή  διεκδικεί αποζημιώσεις στην κλίμακα 10.000-50.000 ευρώ. Οι λόγοι, όπως παρατίθενται στην αγωγή, αφορούν τον τρόπο κράτησής της όταν τελούσε υπόδικη, αλλά και γενικότερα τις συνθήκες διαβίωσής της στις φυλακές, πάντα κατά τον χρόνο που βρισκόταν υπό κράτηση.

Η ισοβίτισσα, κατήγγειλε ότι κρατείτο στις φυλακές μαζί με καταδικασθέντες και όχι με υπόδικους όπως προνοεί ο νόμος και ως εκ τούτου υπόκειτο και αφόρητες ψυχικές πιέσεις ενώ κάνει λόγο για άθλιες συνθήκες.

Επίσης καταγγέλλει ότι ψυχολογική πίεση από το προσωπικό των φυλακών, ισχυριζόμενη ότι την έβριζαν και τις συμπεριφέρονταν με εξευτελιστικό τρόπο για αυτό και κατά τον Νοέμβριο του 2009 αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευτυχία Ζαρρή στις 15 Αυγούστου 2008 σκότωσε τη μικρότερη αδελφή της, την 25χρονη Έλλη, με κυνηγετικό όπλο, ενώ βρίσκονταν στο σπίτι τους στον Άγιο Δομέτιο. Το Δεκέμβριο του 2010 η Ζαρρή καταδικάστηκε σε ισόβια και καθίστατο η πρώτη γυναίκα ισοβίτης στα δικαστικά χρονικά.

Δείτε επίσης:

 

Δειτε Επισης

Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών σε 46χρονο για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού
Διαρροή υγραερίου από βυτιοφόρο στον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισαν και οι δύο λωρίδες
Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα μετά από έλεγχο σε 15 διαμερίσματα στην παλιά Λευκωσία
Η συμπεθερά, η συμπεριφορά και τα τρομακτικά συμπεράσματα για την Αστυνομία
Τουρκοκυπριακά ΜΜΕ: Σύλληψη Έλληνα πολίτη για κατασκοπεία στα κατεχόμενα
Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα μετά από σύγκρουση μοτοσικλέτας και δύο οχημάτων στη Λάρνακα
Σπάνιο να μην μονιμοποιείται δικαστής μετά από διετή θητεία-Δικαιούται να προσφύγει στα εσωτερικά ένδικα μέσα η Βαρωσιώτου
Χάθηκαν από την Κυριακή τα ίχνη του 64χρονου Χριστάκη Χριστοδούλου (pic)
Και όμως ο Καπηλιώτης δικαίωσε την Ανδριάνα και όλους τους πολίτες, εκθέτοντας το Σώμα που υπηρετούσε
Σε πνιγμό εντός ύδατος φαίνεται να οφείλεται ο θάνατος 28χρονου στη Γεροσκήπου