Ανταλλαγή απόψεων για το Κυπριακό Αναστασιάδη-Μέι στην Μάλτα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αντάλλαξε απόψεις με την Πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter o Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.
 
Αναστασιάδης και Μέι βρίσκονται μαζί με τους άλλους ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ στη Μάλτα για τη σημερινή Ατυπη Σύνοδο Κορυφής, που θα ασχοληθεί με το μεταναστευτικό και το μέλλον της Ευρώπης.
 
Το μεταναστευτικό και το μέλλον της Ευρώπης θα βρεθεί στο επίκεντρο της Άτυπης Συνόδου των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ.
  
Τις εργασίες της Συνόδου, οι οποίες θα αρχίσουν στις 11:00 ώρα Κύπρου, θα απασχολήσουν οι εξωτερικές πτυχές της μετανάστευσης, με έμφαση τη μεταναστευτική ροή στην Κεντρική Μεσόγειο και ακολούθως οι Αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων της ΕΕ θα υιοθετήσουν τη Διακήρυξη της Μάλτας αναφορικά με την μετανάστευση.
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρακαθίσει επίσης σε γεύμα εργασίας κατά το οποίο αναμένεται να συζητηθεί η ευρύτερη προσέγγιση της ΕΕ για τη μετανάστευση, ενώ θα ανταλλαγούν απόψεις επί των τελευταίων εξελίξεων στο διεθνές πολιτικό προσκήνιο.
 
Το απόγευμα οι Αρχηγοί Κρατών ή Κυβερνήσεων των χωρών μελών της ΕΕ θα παρακαθίσουν σε συνεδρία κατά την οποία θα ανταλλάξουν απόψεις για το Μέλλον της Ευρώπης, ενόψει της επετειακής Συνόδου Κορυφής της Ρώμης για τα 60χρονα από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης.
 

Δειτε Επισης

Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές