Μετά τον Πιέρο, ξεπροβάλλει και άλλος Σωτηρίου στον ποδοσφαιρικό χάρτη

Ο Πιέρος Σωτηρίου μαγνητίζει το ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα. Τόσο με όσα πετυχαίνει στον αγωνιστικό χώρο, όσο και με την μεταγραφολογία γύρω από το όνομά του σχετικά με ενδιαφέρον ομάδων του εξωτερικού.
 
 
Ο επιθετικός του ΑΠΟΕΛ, όμως, δεν είναι ο μοναδικός της οικογένειας που ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Στον Ολυμπιακό, ομάδα που μεγάλωσε και ο Πιέρος, ξεπροβάλλει και ο έτερος παίκτης της οικογένειας, Κωνσταντίνος Σωτηρίου.
 
 
Ο 20χρονος (21/06/1996) αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός και το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τους μαυροπράσινους διάρκειας ενός χρόνου με όψιον ανανέωσης για άλλον έναν χρόνο στην πλευρά της ομάδας.
 
 
Ο Κωνσταντίνος, ο οποίος παράλληλα με την ποδοσφαιρική του καριέρα σπουδάσει δάσκαλος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα του στην Ακαδημία Ευθυμιάδη, πέρασε από το Nuevo Campo και από την περίοδο των Grassroots βρίσκεται στον Ολυμπιακό, τον οποίο θέλει την επόμενη σεζόν να δει στην πρώτη κατηγορία.
 
«Άνοδο με τον Ολυμπιακό»
«Είμαστε σε καλό δρόμο το τελευταίο διάστημα. Η ομάδα απέκτησε αυτοπεποίθηση (σ.σ. ο Ολυμπιακός μετρά έξι σερί νίκες (τέσσερις στο πρωτάθλημα, δύο στο κύπελλο)» σημείωσε στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ Sports για την προσπάθεια των μαυροπράσινων και συμπλήρωσε: «Ο Ολυμπιακός είναι μία ιστορική ομάδα. Ανήκει στην πρώτη κατηγορία, όλοι το αναγνωρίζουν αυτό. Πέρσι σταθήκαμε άτυχοι στο τελευταίο λεπτό με την Αναγέννηση. Ελπίζω φέτος να είναι διαφορετικά τα πράγματα».
 
Επόμενος αντίπαλος του Ολυμπιακού είναι το ΘΟΪ. «Θέλουμε να πετύχουμε το τρία στα τρία στα επόμενα παιχνίδια (σ.σ. ΘΟΪ, ΠΑΕΕΚ, Εθνικός Άσιας) και στον αγώνα με την Αλκή (22η αγωνιστική) να πάμε τουλάχιστον με τρεις βαθμούς διαφορά από την 4η θέση και να χτυπήσουμε το παιχνίδι στην Λάρνακα» σημειώνει ο 20χρονος αμυντικός.
 
 
Πρώτα άνοδος, μετά μεταγραφή
Ο Κωνσταντίνος αισιοδοξεί ότι θα πετύχει και αυτός στην καριέρα του, όπως και ο μεγαλύτερος αδερφός του. Οι στόχοι του, πάντως, ξεκινούν από την άνοδο του Ολυμπιακού. «Είμαι από μικρός Ολυμπιακός. Πρώτος μου στόχος είναι να ανεβάσουμε την ομάδα στην Α’ κατηγορία» δηλώνει.
Από εκεί και πέρα, ευελπιστεί να ανοίξει και αυτός τα φτερά του. «Ελπίζω του χρόνου να παίξω στην Α’ κατηγορία με τον Ολυμπιακό, να τα πάω καλά και να παίξω σε μία από τις μεγάλες ομάδες στην Κύπρο ή το εξωτερικό και φυσικά να αγωνιστώ στην Εθνική Κύπρου.
 
«Στο δρόμο που χάραξε ο Πιέρος»
Ο Κωνσταντίνος παρακολουθεί συχνά παιχνίδια του Πιέρου Σωτηρίου. Το ίδιο πράττει και ο επιθετικός του ΑΠΟΕΛ. «Μου λέει για τα λάθη μου και μου δίνει συμβουλές. Μιλάμε συχνά με τον Πιέρο» δηλώνει ο 20χρονος αμυντικός, ο οποίος έχει να πει τα καλύτερα για τον αδερφό του. «Ο Πιέρος είναι ένας από τους καλύτερους σέντερ φορ του πρωταθλήματος. Ελπίζω να πάρει τη μεταγραφή που θέλει και ο ίδιος για ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα» σημειώνει.
 
 

 
Μάλιστα, δεν διστάζει να πει ότι επιδιώκει να ακολουθήσει τα χνάρια του. «Η αλήθεια τον ζηλεύω λίγο. Με την καλή έννοια, γιατί θέλω και εγώ να ακολουθήσω τον δρόμο που ο ίδιος χάραξε».
 
Ο ίδιος αν και αμυντικός, μας λέει ότι θέλει και αυτός να σκοράρει: «Είναι το καλύτερο πράγμα για έναν αμυντικό να σκοράρει. Είναι σημαντικό προτέρημα για έναν αμυντικό να βάζει γκολ» μας λέει ο Κωνσταντίνος.