Φοιτητής του ΤΕΠΑΚ δημιούργησε μία εφαρμογή για τα άπορα παιδιά της Αφρικής
15:02 - 03 Φεβρουαρίου 2017
Ο Σπύρος Αρχιμήδης, μεταπτυχιακός φοιτητής στον κλάδο Επιστήμης και Μηχανικής Δεδομένων του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου δημιούργησε εθελοντικά μια εφαρμογή για κινητά για ένα οργανισμό στην Νότιο Αφρική.
Ο οργανισμός λέγεται “Papillon Foundation” και είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος δραστηριοποιείται στη Νότιο Αφρική και έχει ως σκοπό να παρέχει βοήθεια σε ορφανά και άπορα παιδιά, σε άπορες οικογένειες και ηλικιωμένους που χρήζουν βοήθειας. Ο οργανισμός, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του ΤΕΠΑΚ, καλύπτει από τις δωρεές τις βασικές τους ανάγκες όπως ρούχα, παιχνίδια για τα παιδιά, τρόφιμα έπιπλα, οικιακές συσκευές και άλλα.
Επίσης, τους εκπαιδεύει στη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπου πρόσφατα έκλεισαν μεγάλη συμφωνία συνεργασίας με τον κολοσσιαίο οργανισμό Microsoft. Με όλους αυτούς τους τρόπους, ο οργανισμός συμβάλλει στην καλυτέρευση της ζωής αυτών των ανθρώπων βοηθώντας τους να αποκτήσουν τα βασικά αγαθά και εκπαιδεύοντάς τους να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες έτσι ώστε να πάρουν την ζωή στα χέρια τους και να μπορέσουν να εργοδοτηθούν, να κάνουν οικογένεια και να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή όπως όλοι οι άλλοι άνθρωποι.
"Από μικρός θεωρούσα αυτονόητο το χρέος μου να παρέχω βοήθεια σε πάσχοντες συνανθρώπους μου, έτσι όταν μέσω ενός νέου κοινωνικού δικτύου γνώρισα τον ιδιοκτήτη αυτού του οργανισμού αμέσως τον ρώτησα αν έχουν κάποια εφαρμογή για να μπορεί ο κόσμος να τους βρίσκει εύκολα μέσω κινητού. Η απάντηση ήταν αρνητική και έτσι αποφάσισα να φτιάξω την επίσημη εφαρμογή αυτού του οργανισμού. Μέσω της εφαρμογής μπορεί κάποιος να δει φωτογραφίες από το έργο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, να δει τις επίσημες σελίδες τους στα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, αλλά και να κάνει δωρεές μέσω τραπεζικού λογαριασμού εντός της εφαρμογής", ανέφερε ο Σπύρος.
H εφαρμογή βρίσκεται στο “Google Play Store” και μπορεί κάποιος να την κατεβάσει δωρεάν στο κινητό ψάχνοντας με το όνομα “Papillon Foundation”.
ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ