Του χρόνου οι πρώτοι "τουρίστες" στο διάστημα

Η ιδιωτική αμερικανική εταιρεία SpaceX θα στείλει δύο ιδιώτες σε ταξίδι γύρω από το φεγγάρι το 2018, όπως δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρείας Ελον Μασκ, προσθέτοντας ότι το ταξίδι στο φεγγάρι θα συμβάλει στον ύψιστο στόχο της SpaceX που είναι η δημιουργία μόνιμης αποικίας στον Αρη. Σε ένα χρόνο λοιπόν, ο πύραυλος Falcon θα εκτοξεύσει το διαστημόπλοιο Dragon σε ένα ταξίδι γύρω από το φεγγάρι το οποίο θα διαρκέσει μια εβδομάδα.
 
Η εκτόξευση θα γίνει στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι από όπου είχαν ξεκινήσει οι ιστορικές αποστολές του προγράμματος "Απόλλων" στο φεγγάρι.
 
Οπως αναφέρθηκε από τον 45χρονο Μασκ, δύο ιδιώτες που δεν κατονομάζονται, προσέγγισαν την εταιρεία εκφράζοντας την επιθυμία τους να ταξιδέψουν στο φεγγάρι και ήδη κατέβαλαν ένα πολύ σεβαστό ποσό ως προκαταβολή. Η εταιρεία αποδέχθηκε και θα ακολουθήσουν ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί κατά πόσον μπορούν να κάνουν το ταξίδι αυτό. Οι δύο ιδιώτες θα είναι οι μόνοι επιβαίνοντες καθώς το διαστημόπλοιο θα ταξιδεύει αυτόνομα.
 
Θα πρέπει όμως να εκπαιδευτούν για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. “Η ανθρωπότητα θα έχει έτσι την ευκαιρία να επιστρέψει στο βαθύ διάστημα για πρώτη φορά μετά από 45 χρόνια και θα ταξιδέψουν με μεγαλύτερες ταχύτητες και πιο μακριά στο διάστημα από οποιοσδήποτε άλλος άνθρωπος” αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας.
 
Σημειώνεται ότι σε ένα χρόνο η εταιρεία αναμένεται να αναλάβει έναντι πολύ ψηλής αμοιβής την αποστολή αστροναυτών της ΝΑΣΑ στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ). Η ΝΑΣΑ πληρώνει σήμερα 80 εκατ. δολάρια για κάθε αστροναύτη που στέλνει στον ΔΔΣ με το ρωσικό διαστημικό σκάφος Σογιούζ το οποίο είναι το μόνο που μπορεί σήμερα να στείλει αστροναύτες στον ΔΔΣ και εκτοξεύεται από το Μπαικονούρ του Καζακστάν. Η εταιρεία Space X ιδρύθηκε το 2002.

Δειτε Επισης

Κορίτσια φοβούνται για τις ρυτίδες από το Δημοτικό λόγω tik tok
Στην παγωμένη «Ευρώπη» το μεγαλύτερο διαστημόπλοιο της ΝΑΣΑ για πλανητική αποστολή
ΒΙΝΤΕΟ: Πρώτη φορά ιδιώτες αστροναύτες έκαναν διαστημικό περίπατο-«Μοιάζει με έναν τέλειο κόσμο»
ΒΙΝΤΕΟ: Αποκαλύφθηκε το iPhone 16 με ενσωματωμένα εργαλεία Apple Intelligence
ΒΙΝΤΕΟ: Παρουσιάζεται σήμερα το iphone 16 - Τα χαρακτηριστικά που προκαλούν θόρυβο
Σε τρία χρόνια εκτιμάται πως ο Έλον Μασκ θα είναι ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο
Νέο τεστ διάγνωσης καρκίνου του προστάτη με αποτέλεσμα σε 15 λεπτά
Ο Ζούκερμπεργκ αποκάλυψε πως ο Μπάιντεν πίεσε τη Meta να λογοκρίνει περιεχόμενο για την Covid
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν απόδειξη για την αγορά επίπλων ηλικίας 3.500 ετών
Γιατί η Google έχει μείνει πίσω στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης