«Το 24ωρο της παράνοιας!» (video)

Σαφώς ανακουφισμένος και ικανοποιημένος που έστω και με διαδικασίες κατεπείγοντος η μεταγραφή του στη Γιαγκελόνια είχε αίσιο τέλος εμφανίστηκε ο Κίλιαν Σέρινταν, στις πρώτες δηλώσεις του μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με τον πολωνικό σύλλογο. Αναλυτικά η συνέντευξη του Ιρλανδού επιθετικού, η οποία ανέβηκε και σε οπτικοακουστική μορφή στην επίσημη ιστοσελίδα της Γιαγκελόνια:
-Επιτέλους μπορώ ν’ αναπνεύσω. Πίσω μου έχω μερικές τρελές μέρες. Την τελευταία έπρεπε να διευθετήσω γρήγορα αρκετή γραφειοκρατία και να ταξιδέψω στην Πολωνία. Τώρα, ωστόσο, όλα έχουν δρομολογηθεί κι ανυπομονώ να βγω στο γήπεδο.
-Ο δρόμος σου ήταν μακρύς κι είχε κόντρα άνεμο. Υπήρξε στιγμή που αμφέβαλες; Σκέφτηκες ότι μετά από όλα όσα συνέβησαν δεν θα γινόταν η μεταγραφή;
-Ναι, υπήρξε μια τέτοια στιγμή τον περασμένο μήνα, όταν σκέφτηκα ότι θα γίνει η μετακίνηση, αλλά αίφνης το θέμα έπαψε να υφίσταται. Έπρεπε να το ξεχάσω γρήγορα και να συγκεντρωθώ ξανά στα παιχνίδια της Ομόνοιας. Τις τελευταίες μέρες, ωστόσο, το ζήτημα επέστρεψε στο προσκήνιο και ήμουν έτοιμος. Κινήθηκα όσο πιο γρήγορα μπορούσα.
-Στην Κύπρο δεν υπάρχει διακοπή στο πρωτάθλημα. Είσαι σε ρυθμό αγώνων και τα στατιστικά σου αυτή την περίοδο είναι εντυπωσιακά.
-Πάντα προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ. Ήθελα όσο το δυνατόν πιο σύντομα τη μετακίνησή μου από την Κύπρο στην Πολωνία. Όπως είπα νωρίτερα, αδημονώ.
-Την περασμένη περίοδο, απέκλεισες τη Γιαγκελόνια με την Ομόνοια, γνώρισες το γήπεδο και λίγο τον κόσμο. Τώρα έχεις την ευκαιρία να παίξεις μαζί με τον Ιβάν Ρούνιε. Επιπροσθέτως το χειμώνα ήλθε στην ομάδα ο Ζίγκι Γκόρντον, φαίνεται συνεπώς ότι δεν θα έχεις προβλήματα να προσαρμοστείς γρήγορα.
-Όποτε έρχεσαι σε μια καινούργια ομάδα, στην οποία υπάρχουν γνώριμα πρόσωπα, ο πιο ταχύς εγκλιματισμός είναι ευκολότερος. Μετά απ’ όσα άκουσα από τον Ιβάν, ξέρω πως η Γιαγκελόνια είναι ένας πολύ φιλικός, οικογενειακός σύλλογος. Όλοι, όσους έχω συναντήσει μέχρι τώρα, κάνουν ό,τι μπορούν, για να αισθανθώ, όπως στο σπίτι μου.
-Έχεις κάποιους στόχους για τον επόμενο γύρο;
-Σίγουρα θέλω το καλύτερο ξεκίνημα. Από την αρχή θέλω να δείξω τον καλύτερό μου εαυτό. Αν πάρω την ευκαιρία, θέλω να είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα να έχει επιτυχία και να πάρει τον τίτλο.
-Πολλά ειπώθηκαν για τη μεταγραφή σου στην Πολωνία. Αισθάνεσαι πίεση ερχόμενος στη Γιαγκελόνια;
-Δεν ήξερα ότι είχαν ειπωθεί τόσα πολλά (γέλια), αλλά ευχαριστώ για την πληροφόρηση. Είναι καλό να αισθάνεσαι την πίεση, γιατί είναι ευκολότερο να δείξεις τον καλό σου εαυτό. Αν τα αποτελέσματα είναι αδιάφορα, αν δεν σε νοιάζει αν χάνεις ή κερδίζεις, δεν έχει πλάκα.
-Είσαι ο πρώτος Ιρλανδός στο πρωτάθλημα. Σκέφτεσαι να γράψεις ιστορία με χρυσά γράμματα;
-Φυσικά, θα το ήθελα πάρα πολύ. Θα δούμε τι θα φέρει ο καιρός. Μέχρι στιγμής είμαι πολύ ενθουσιασμένος, αλλά ελπίζω όλα να κυλήσουν καλά.