Σύλληψη 4 εφήβων κοριτσιών για διασυνδέσεις με τζιχαντιστές στη Συρία

Οι γαλλικές αρχές συνέλαβαν σήμερα τέσσερις έφηβες, καθώς θεωρούνται ύποπτες ότι επικοινωνούσαν με τζιχαντιστές στη Συρία μέσω της εφαρμογής ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram, γνωστοποίησε στο πρακτορείο Ρόιτερς μια δικαστική πηγή.

Οι ύποπτες μιλούσαν σε διαδικτυακούς χώρους συζητήσεων (chatroom) για το ενδεχόμενο να σχεδιάσουν βίαιες επιθέσεις, σύμφωνα με την πηγή, που δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες.

Τρία από τα τέσσερα κορίτσια είναι ανήλικα, ηλικίας μεταξύ 15 και 17 ετών, και η τέταρτη είναι 18 ετών.

Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 3 μετέδωσε ότι ένα από τα κορίτσια είχε επαφές με τον Ρασίντ Κασίμ, τον Γάλλο ισλαμιστή σε βάρος του οποίου υπάρχουν υποψίες ότι ενέπνευσε ορισμένες από τις πρόσφατες επιθέσεις που αιματοκύλισαν τη Γαλλία.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Πάνω από 100 νεκροί στη Γάζα παρά τις εκκλήσεις για κατάπαυση πυρός-«Ανθρώπινα μέλη σκορπισμένα παντού»
Ο Τραμπ αίρει τις κυρώσεις στη Συρία με προεδρικό διάταγμα-Εξαιρούνται Άσαντ και στενοί συνεργάτες
Ξανά εναντίον του Τραμπ ο Μασκ-Κάνει λόγο για παράλογες δαπάνες
ΒΙΝΤΕΟ: Επίθεση με ρουκέτες σε στρατιωτική αεροπορική βάση στο Ιράκ
ΒΙΝΤΕΟ: Συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι σατιρικού περιοδικού στην Τουρκία που δημοσίευσε σκίτσο του Μωάμεθ
Στον Λευκό Οίκο στις 7 Ιουλίου ο Νετανιάχου ως προσκεκλημένος του Τραμπ
Το Ιράν αποκλείει άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ
Λύθηκε υπόθεση βιασμού και φόνου 57 χρόνια μετά στη Βρετανία-Ένοχος ένας 92χρονος
ΒΙΝΤΕΟ: Σύγκρουση αεροσκαφών σε διάδρομο-Το φτερό Boeing διέλυσε το πηδάλιο ενός Airbus
Να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα ζητά η αντιπολίτευση στο Ισραήλ-Στους 58 οι νεκροί από νέες επιθέσεις