Οι Εκπαιδευτικοί επιμορφώνονται σε θέματα Ισότητας

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, η Επίτροπος Ισότητας, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου και η ΙΜΗ, υλοποιούν ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο: «Σπάζοντας το καλούπι: Ισότητα στην οικονομική ανεξαρτησία μεταξύ γυναικών και ανδρών» (Breaking the Mould: Promoting Gender Equality in Cyprus). Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει ως βασικό του στόχο την προώθηση ευέλικτων ρυθμίσεων εργασίας για τους άνδρες, προκειμένου να συμβάλλουν ισότιμα στην οικογενειακή ζωή. Επιπλέον, το Πρόγραμμα Ισότητας για την οικονομική ανεξαρτησία και ισοτιμία μεταξύ Γυναικών και Ανδρών, στοχεύει στην ενθάρρυνση των επιχειρήσεων -και κυρίως των ΜΜΕ- για την εφαρμογή απλών, φιλικών μέτρων προς όφελος της οικογένειας, αλλά και στην εξάλειψη του στερεότυπου που ορίζει ότι η οικιακή εργασία δεν ταιριάζει στην παραδοσιακή εικόνα της αρρενωπότητας
Για να μπορέσουν να υλοποιηθούν οι στόχοι του Σχεδίου Επιμόρφωσης, έχουν προγραμματιστεί εκπαιδευτικά εργαστήρια που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς Δημοτικής Εκπαίδευσης και αφορούν σε θέματα Ισότητας των Φύλων. Συγκεκριμένα, τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν:
  • Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017, 11.00-13.30, ΕΒΕ Πάφου
  • Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017, 11.00-13.30, Ξενοδοχείο Ajax, Λεμεσός
  • Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017, 11.00-13.30, Ξενοδοχείο Classic, Λευκωσία
  • Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017, 11.00-13.30, Ξενοδοχείο Lordos, Λεμεσός
Τα Εργαστήρια θα υλοποιηθούν από το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών (MIGS) το οποίο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, έχει ετοιμάσει εκπαιδευτικό υλικό με τη συνδρομή οπτικοακουστικών μέσων. Το Σχέδιο Μαθήματος θα χρησιμοποιηθεί σε διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Επιπλέον, θα αποτελέσει οδηγό για τους εκπαιδευτικούς με απώτερο στόχο να παρουσιαστεί μέσα στην τάξη, ώστε τα κοινωνικά μηνύματα που υπογραμμίζουν την ίση συμμετοχή στο σπίτι και την οικογένεια για γυναίκες και άνδρες, να περάσουν στους μαθητές.
Τέλος, έχει ξεκινήσει τηλεοπτική καμπάνια και τα πρώτα βίντεο είναι ήδη στον αέρα, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού πάνω σε θέματα ισότητας και ισοτιμίας μεταξύ γυναικών και ανδρών.
Για περισσότερες πληροφορίες: ΙΜΗ, τηλ.: 22505555, events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com/ http://www.breakingthemouldcy.com/
 

Δειτε Επισης

Δέκα πτήσεις στην Κύπρο μετά την επίθεση στο Ισραήλ-Σε ξενοδοχεία και αεροδρόμιο διανυκτέρευσαν πολίτες
Έξι με επτά αφίξεις πλοίων με Ευρωπαίους πολίτες και προσωπικό πρεσβειών φτάνουν καθημερινά στην Κύπρο
Βοήθεια στην Ελλάδα για αντιμετώπιση των πυρκαγιών στο Ξυλόκαστρο απέστειλε η Κύπρος
Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας στο μενού του καιρού
Ανοίγει η συζήτηση για τις πισίνες-Θέλει να κλείσει τρύπες το ΥΠΕΣ, οι αλλαγές που προωθούνται
Χαρτογραφεί τα προβλήματα και ψάχνει λύσεις για την έλλειψη οδηγών λεωφορείων η Κυβέρνηση
Φυσιολογική η σεισμική συχνότητα στην Κύπρο-«Πρέπει όμως να είμαστε πάντα έτοιμοι για μέτρα προφύλαξης»
Μ. Ευαγγέλου: Σημαντική η διάσταση του αθλητισμού στην κοινωνική συμπερίληψη
Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 1 εκατ. ευρώ στο Τζόκερ
Εκτροπή προς Κύπρο για έντεκα πτήσεις με προορισμό το Τελ Αβίβ λόγω της πυραυλικής επίθεσης