Πήγαν σε τράπεζα των Ιωαννίνων πλαστή επιταγή 50 εκ. δολαρίων

Τραπεζική συναλλαγή, καταθέτοντας πλαστή επιταγή ονομαστικής αξίας 50.000.000 δολαρίων ΗΠΑ, επιχείρησαν να κάνουν χθες το μεσημέρι, σε υποκατάστημα τράπεζας στα Ιωάννινα, ένας Αλβανός και ένας Έλληνας, 60 και 55 χρόνων αντίστοιχα, καθώς και μία γυναίκα 40 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν για πλαστογραφία και απόπειρα απάτης.
 
Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε από τον περαιτέρω έλεγχο των στοιχείων των δραστών, η 40χρονη γυναίκα είναι φυγόποινη καθώς σε βάρος της εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις για παρόμοια αδικήματα. Ειδικότερα, εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με ποινή κάθειρξης δώδεκα ετών για πλαστογραφία, καθώς και απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, με ποινή φυλάκισης δεκαοχτώ μηνών, για απάτη.
 
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σφραγίδες καθώς και έγγραφα που σχετίζονται με την παραπάνω επιταγή. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
 

Δειτε Επισης

Ξετυλίγουν το κουβάρι της φονικής έκρηξης στη Θεσσαλονίκη-Εξετάζουν το σακίδιο με τα εκρηκτικά
Πέθανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Πέτρος Μολυβιάτης
Δεν έφτιαξε τη βόμβα η 38χρονη στη Θεσσαλονίκη-Ψάχνουν τον ενοικιαστή του διαμερίσματος
«Ο φοιτητής μπήκε μπροστά για να προστατεύσει τους νεότερους»-Οι μαρτυρίες για την επίθεση στην Αθήνα
Η πορεία της βόμβας μέχρι να σκάσει στα χέρια της 38χρονης, τα σενάρια και οι ομοιότητες με το παρελθόν
Μυστήριο με το κίνητρο της 38χρονης που σκοτώθηκε στην έκρηξη στη Θεσσαλονίκη-Ερευνάται η ληστεία
Ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες για το φόνο της 16χρονης-Στο φως μαρτυρία από τη σύλληψη του δράστη στην Ελλάδα
Ένα κιλό εκρηκτικά και πυροκροτητές στο διαμέρισμα που έμενε η 39χρονη που σκοτώθηκε στην έκρηξη στη Θεσσαλονίκη
Νέα δεδομένα για την έκρηξη και το θάνατο 39χρονης-Τοποθέτησε τη βόμβα και επέστρεψε να δει το φυτίλι
Το casus belli της Τουρκίας φράζει στρατιωτική συνεργασία με την Ελλάδα-Καμία αναφορά Γεραπετρίτη στο Κυπριακό