«Θρύλε μπορείς, μπορείς να προκριθείς»

Έτοιμος να φορέσει το Ευρωπαϊκό του κοστούμι είναι ο ΑΠΟΕΛ, για να (ξανά)γράψει ιστορία στα σαλόνια των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Απέναντι σε ένα μεγαθήριο, εν ονόματι Αθλέτικ Μπιλμπάο, οι «γαλαζοκίτρινοι» έχουν την ευκαιρία απόψε στο ΓΣΠ, να πάρουν την ονειρική πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Αφενός και το σκορ του πρώτου αγώνα στο Μπιλμπάο (3-2) δίνει ελπίδες πρόκρισης στην ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν, αφετέρου δε, τα δεδομένα βαρούν με το μέρος των Βάσκων λόγω ποιότητας αλλά και προϋπολογισμού.

Καταλυτικό ρόλο, αναμένεται να φέρει και ο 12ος παίκτης των «γαλαζοκίτρινων» στο ιστορικό ραντεβού, δημιουργώντας μία ζεστή ατμόσφαιρα στο ΓΣΠ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η προπώληση έχει ξεπεράσει τις 15,000. Στο «καμίνι» της Λευκωσίας, αναμένεται επίσης να προσέλθουν και γύρω στους 200 Βάσκους, εκ μέρους των φιλοξενουμένων.

Την αναμέτρηση ορίστηκε να διαιτητεύσει ο Ρώσος, Βλάντισλαβ Μπεζμπορόντοφ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Μαξίμ Γκαβρίλιν και Βαλερί Νταντσένκο. Επιπρόσθετοι διαιτητές θα είναι οι Αλεξέι Έσκοφ και Κιρίλ Λβνίκοφ, ενώ τέταρτος διαιτητής ο Αντρέι Βερετέσκιν.

Στα επίσημα του ΓΣΠ επίσης, θα δώσει το παρών του και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στηρίζοντας τη δύσκολη προσπάθεια της Κυπριακής μας ομάδας.