Πήγαν να διαρρήξουν το νεκροτομείο που φυλάσσεται η σορός του Κιμ Γιόνγκ Ναμ

Οι μαλαισιανές αρχές αναζητούν για ανάκριση δύο βορειοκορεάτες σε σχέση με τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ. Οι δύο που αναζητούνται είναι: ο Hyon Kwang Song, ο οποίος εργαζόταν στην πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στη Μαλαισία και ο Kim Uk Il, μέλος του προσωπικού του βορειοκορεάτικου αερομεταφορέα Air Koryo, όπως δήλωσε ο Γενικός Επιθεωρητής της Αστυνομίας της Μαλαισίας, Khalid Abu Bakar, σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη.
 
Και οι δύο πιστεύεται ότι είναι ακόμα στη Μαλαισία, πρόσθεσε. Ο Kim Jong Nam ήταν ο ετεροθαλής αδελφός του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν. Πέθανε την περασμένη Δευτέρα μετά από πιθανή δηλητηρίασή του στο αεροδρόμιο, ενώ ήταν έτοιμος να επιβιβαστεί σε πτήση προς το Μακάο. Στο μεταξύ έχει αυξηθεί η ασφάλεια στο νεκροτομείο, όπου φυλάσσεται το σώμα του Kim Jong Nam μετά και από μια απόπειρα διάρρηξης.
 
 
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Bakar στους δημοσιογράφους, σχολιάζοντας το περιστατικό της διάρρηξης: “Ξέρουμε ποιοι είναι. Δεν χρειάζεται να σας πω”. Εκτός από τον υπάλληλο της πρεσβείας και τον εργαζόμενο στην αεροπορική εταιρία, οι αρχές της Μαλαισίας αναζητούν άλλους πέντε Βορειοκορεάτες  -τέσσερις εκ των οποίων οι μαλαισιανές αρχές πιστεύουν “ακράδαντα" ότι έχουν επιστρέψει ήδη στην Πιονγιάνγκ.
 
Ο πέμπτος ύποπτος, ένας 30χρονος με το όνομα Ri Ji U, πιστεύεται ότι είναι ακόμη στη Μαλαισία. Ο Bakar είπε ακόμη ότι οι αρχές της Βόρειας Κορέας δεν έχουν ανταποκριθεί στα αιτήματά τους για παράδοση των πιο πάνω υπόπτων ούτε έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν ώστε να έρθουν για ανάκριση οι δύο εργαζόμενοι.
 
 
Πάντως, αν οι δύο βορειοκορεάτες, Kim και Hyon δεν προσέλθουν οικειοθελώς, η αστυνομία της Μαλασισίας θα ζητήσει την έκδοση ενταλμάτων σύλληψής τους.
 
CNN
 

Δειτε Επισης

Απορρίπτει κατηγορηματικά εμπλοκή στους παγιδευμένους βομβητές στον Λίβανο ο πρόεδρος του Ισραήλ
Ο υποψήφιος της αριστεράς οδεύει σε προεδρική νίκη στη Σρι Λάνκα
Κατάρρευση διώροφου κτιρίου στην Ιταλία-Νεκρή 4χρονη, αγωνία για ένα ακόμη παιδί και μία μητέρα
Πυροβολισμοί στην Αλαμπάμα-Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες
Το Bayesian πιστεύεται πως έχει χρηματοκιβώτια με ευαίσθητα δεδομένα «που ενδιαφέρουν ξένες κυβερνήσεις»
Κατάρριψη 71 ρωσικών drones στη διάρκεια της νύχτας αναφέρει η Ουκρανία
Ναρκοπέδιο ο νότιος Λίβανος-Επικίνδυνη κλιμάκωση από Ισραήλ και Χεζμπολάχ
Νέες αποκαλύψεις για τον Μοχάμεντ αλ Φαγέντ-Οι αρχές απέτυχαν δύο φορές να τον «στριμώξουν»
Ραγδαία η άνοδος της Ακροδεξιάς στο Βρανδεμβούργο-Τι θα σημαίνει μια ήττα για SPD και Σολτς
Τα εξαφανισμένα παιδιά της Τουρκίας-Η υπόθεση της Ναρίν