«Μεγάλος ο ΑΠΟΕΛ, δεν θα ‘ναι αποτυχία ο αποκλεισμός»

Σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξή του στο Radio Euskadi ο Μίκελ Σαν Χοσέ αναφέρθηκε στον αυριανό επαναληπτικό της Μπιλμπάο με τον ΑΠΟΕΛ. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο άσος της Αθλέτικ:

 

 

-Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αν και πηγαίνουμε με κάποιο πλεονέκτημα από την πρώτη αναμέτρηση και με καλό προαίσθημα, παρά το αποτέλεσμα, το οποίο ήταν καλύτερο απ’ αυτό που ήλπιζε ο ΑΠΟΕΛ και βάσει της απόδοσης των δύο ομάδων. Τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν στο πλάνο εργασίας που είχαν στον πρώτο αγώνα. Κι εμάς θα μας βοηθήσουν οι εμπειρίες του πρώτου αγώνα. Αν δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας, θα δυσκολευτούμε, αν όμως την κάνουμε όπως στο πρώτο παιχνίδι, όπως μπορούμε, τότε θα περάσουμε,

 

Διαρκώς στην επίθεση
-Είμαστε μια ομάδα που δεν ξέρουμε να πάμε για να παίξουμε αμυντικά, έχουμε μια ιδέα για το παιχνίδι τόσο εντός όσο κι εκτός έδρας, κάποιες φορές μας βγαίνει κάποιες όχι. Αλλά η κεντρική ιδέα είναι να πηγαίνουμε πάντα για τη νίκη και αυτό θα συμβεί και στον επαναληπτικό με τον ΑΠΟΕΛ. Θα πάμε καταπάνω τους, να μην μπορέσουν να παίξουν ποδόσφαιρο, να παίξουμε εμείς το καλύτερο δικό μας και να επιτεθούμε διαρκώς στην εστία τους.

«Δεν ξέρουμε το γιατί»
-Βλέποντας όλα τα αποτελέσματά μας διαπιστώνω ότι συγκεντρώνουμε πολλούς βαθμούς στην έδρα μας και ελάχιστους μακριά από αυτήν. Δεν ξέρουμε το γιατί. Στη Βαλένθια η ομάδα μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι και μέσα σ’ ένα λεπτό δύο κινήσεις άλλαξαν τον ρουν του αγώνα. Δεν νομίζω ότι ξεκινήσαμε άσχημα, αλλά βρεθήκαμε πίσω πολύ νωρίς στο σκορ και δεν ξέραμε πώς να γυρίσουμε το αποτέλεσμα. Στην έδρα μας μπορούμε να ανατρέψουμε τα πάντα.

Απαισιόδοξος ο κόσμος
-Την περασμένη περίοδο ο κόσμος αντιμετώπιζε ως θαύμα το να πάμε να νικήσουμε στο Πιθχουάν, αφ’ ότου είχαμε χάσει από τη Σεβίλλη. Και τελικά προκρίθηκαν στα πέναλτι. Ο κόσμος σε τελική ανάλυση είναι κάπως απαισιόδοξος για μας και πρέπει να μας εμπιστεύεται περισσότερο, διότι έχουμε αποδείξει τι μπορούμε να κάνουμε. Στα νοκ άουτ πάντα τα δίνουμε όλα και τώρα θα συμβεί το ίδιο.
Θα μπούμε στο γήπεδο γνωρίζοντας ότι υπάρχει κάποια απαισιοδοξία στο περιβάλλον, αλλά από το να το εισπράξουμε με άσχημο τρόπο, αισθανόμαστε ότι ο κόσμος δεν πιστεύει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, ενώ εμείς πιστεύουμε το αντίθετο. Δεν μας πηγαίνουν όλα καλά, αλλά στο πρωτάθλημα είμαστε σε καλή κατάσταση, στο κύπελλο μας απέκλεισε η Μπαρσελόνα, αλλά παλέψαμε ως το τέλος και στο Γιουρόπα Λιγκ έχουμε ένα πλεονέκτημα. Δεν είναι τόσο άσχημη η κατάσταση όσο κάποιος διαβάζει ή ακούει εδώ.

«Δεν δόθηκε στον ΑΠΟΕΛ η πρέπουσα σημασία»
-Ουδείς θέλει να το σκέπτεται, αλλά σε περίπτωση αποκλεισμού δεν θα το εκλάβουμε ως αποτυχία. Έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες. Την περασμένη περίοδο μας απέκλεισε η κάτοχος του τροπαίου στα προημιτελικά, θέλουμε περισσότερα, πριν λίγα χρόνια παίξαμε στον τελικό και θέλουμε κάτι μεγάλο για το σύλλογο. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να φτάσουμε πολύ μακριά. Αλλά να είσαι στην Ευρώπη και να χάνεις από ένα μεγάλο αντίπαλο δεν είναι αποτυχία.
Νομίζω ότι δεν έχει αποδοθεί η πρέπουσα αξία στην κυπριακή ομάδα. Από τις πρώτες στιγμές μετά την κλήρωση ο κόσμος δεν έδωσε στον ΑΠΟΕΛ τη σημασία που έπρεπε. Στην Ευρώπη ουδείς αντίπαλος είναι εύκολος, ανεξαρτήτως του ονόματος που κουβαλά. Όλοι έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια για να βρισκόμαστε εδώ. Οποιοσδήποτε μπορεί να μας αποκλείσει, αυτό πρέπει να το έχουμε κατά νου, ακόμη κι αν ως ομάδα είμαστε καλύτεροι και πρέπει να το αποδείξουμε στο γήπεδο, όπως και στο πρώτο παιχνίδι
.

«Δεν μας νοιάζουν οι απουσίες»
-Αντούριθ και Λαπόρτ είναι δύο σπουδαίοι παίκτες που συνηθίζουν να κάνουν μεγάλα παιχνίδια, αλλά είμαστε αρκετοί στην ομάδα, υπάρχει επαρκής ποιότητα και δίψα από τους υπόλοιπους να μπουν και να παίξουν καλά. Δεν μας ανησυχούν οι απουσίες, όσοι μπουν να παίξουν θα το κάνουν εξ ίσου καλά.

«Να παγώσουμε το ΓΣΠ»
-Η καυτή ατμόσφαρα στο ΓΣΠ; Μπα, δεν μας τρομάζει. Πάντα, όταν υπάρχει ένα περιβάλλον πολύ θερμό ή σκληρό εναντίον μας, αλλά όχι επιθετικό ή κάτι μακριά από τα αθλητικά πλαίσια, δεν φοβόμαστε. Εκτός έδρας πολλές φορές έχουμε ζήσει κάτι τέτοιο, επιδίωξή μας είναι με το παιχνίδι μας να κάνουμε το περιβάλλον πιο ήρεμο και να παγώσουμε το αντίπαλο κοινό.

Πιο αποτελεσματικός κι επικίνδυνος ο ΑΠΟΕΛ
-Δεν ξέρω πώς θα παίξουν, δεν ξέρω αν θα επαναλάβουν την τακτική τους στο Σαν Μαμές. Αλλά σίγουρα στο παιχνίδι εμείς θα έχουμε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια απ’ ό,τι εκείνοι. Η κόντρα είναι ο δικός τους τρόπος να επιτίθενται και να κερδίζουν παιχνίδια. Είναι κάτι που εμείς τους υποχρεώνουμε να κάνουν. Ακόμη κι αν είναι ο μόνος τρόπος παιχνιδιού που ξέρουν, στο Σαν Μαμές απέδειξαν ότι είναι επικίνδυνοι και αποτελεσματικοί απέναντι στην εστία, πιο πολύ απ’ ό,τι ήμασταν εμείς. Κάναμε όμως ένα μεγάλο παιχνίδι, με ευκαιρίες, και αυτήν την Πέμπτη θα είναι το ίδιο.
Είναι σημαντικό όχι μόνο να προκριθούμε, αλλά να φτιάξουμε και την ψυχολογία του κόσμου γι’ αυτόν τον συγκεκριμένο πεσιμισμό προς την ομάδα. Είναι σημαντικό για όλους, επίσης και για τον προπονητή, ο οποίος επίσης αντιλαμβάνεται αυτήν την απαισιοδοξία. Είναι ένας προπονητής που έχει γράψει ιστορία και μας κάνει να αισθανόμαστε πολύ άνετα με τη δουλειά του και με το στιλ παιχνιδιού του.