Κραυγή από την οικογένεια ασθενή με αυτισμό – Τον έκλεισαν στο ψυχιατρείο Αθαλάσσας

Στις πρόσφατες συνεδριάσεις της επιτροπής Εργασίας της Βουλής διαφάνηκε και συζητήθηκε  πως στο Νοσοκομείο Ψυχικής Υγείας εκτός από τους ψυχικά ασθενείς ζουν εκεί δέκα άτομα με νοητική υστέρηση και αυτισμό. Ανάμεσα σε αυτά τα άτομα, ο 38χρονος Κωνσταντίνος.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», ο 38χρονος ένα  άτομο με αυτισμό και νοητική υστέρηση ζει στο Νοσοκομείο Ψυχικής Υγείας Αθαλάσσας, εξαιτίας της άρνησης των Υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας να τον εντάξουν σε σπίτι στην Κοινότητα.
 
Το γεγονός αυτό εξοργίζει την οικογένεια του, η οποία σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι ένα βήμα πριν από την καταγγελία της Κύπρου στα αρμόδια ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα .
 
Η οικογένεια του 38χρονου Κωνσταντίνου έδωσε στη δημοσιότητα ανοικτή επιστολή προς την υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, στην οποία προειδοποιεί με καταγγελία στην ΕΕ, επιρρίπτοντας στην ίδια την ευθύνη για τον συνεχιζόμενο εγκλεισμό ατόμων με αναπηρίες σε ψυχιατρικό ίδρυμα σ λειτουργούς και τμηματάρχες του υπουργείου της. Ενώ υπενθυμίζει στην υπουργό Εργασίας ότι έχει ζητήσει συνάντηση μαζί της αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει καμία απάντηση.
 
«Ο Κωνσταντίνος, δεν είναι επιθετικό άτομο, όπως κάποιοι εκπρόσωποι του εν λόγω τμήματος έχουν την εντύπωση», αναφέρει η οικογένεια στην επιστολή.

«βγαίνει εκτός νοσοκομείου δύο φορές την εβδομάδα και εκτός από τον Κέντρο παρέμβασης για άτομα με αυτισμό, επισκέπτεται πάρκα, αρτοποιεία κ.λπ» , συμπληρώνει.

Καταλήγοντας στην ανοικτή επιστολή της προς την υπουργού Εργασίας, η οικογένεια του 38χρονου επισημαίνει ότι στην περίπτωση του «παραβιάζεται η αρχή της ισότητας και της μη διάκρισης όπως απορρέει από τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ, που υπέγραφε η Κύπρος με τον ΟΗΕ το 2011».

Δειτε Επισης

Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας στο μενού του καιρού
Ανοίγει η συζήτηση για τις πισίνες-Θέλει να κλείσει τρύπες το ΥΠΕΣ, οι αλλαγές που προωθούνται
Χαρτογραφεί τα προβλήματα και ψάχνει λύσεις για την έλλειψη οδηγών λεωφορείων η Κυβέρνηση
Φυσιολογική η σεισμική συχνότητα στην Κύπρο-«Πρέπει όμως να είμαστε πάντα έτοιμοι για μέτρα προφύλαξης»
Μ. Ευαγγέλου: Σημαντική η διάσταση του αθλητισμού στην κοινωνική συμπερίληψη
Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 1 εκατ. ευρώ στο Τζόκερ
Εκτροπή προς Κύπρο για έντεκα πτήσεις με προορισμό το Τελ Αβίβ λόγω της πυραυλικής επίθεσης
Ξεκαθαρίζει για τον τερματισμό των μέτρων στήριξης η Κυβέρνηση-«Ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει»
Με κάθε λαμπρότητα τίμησε την ημέρα της Ανεξαρτησίας η Κύπρος (pics)
Συννεφιασμένος ο καιρός, μεμονωμένες βροχές στο μενού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία